проезд, льготники, монетизация

Перевізники планують з 1 червня впровадити у маршрутках Львівської області платний проїзд для усіх пільговиків. Про це попереджають у прес-службі Асоціації перевізників Львівщини. 

До 24 травня 2018 року згідно із Постановою КМУ №197 органи місцевого самоврядування зобов’язані прийняти рішення про монетизацію пільг за транспортні послуги.

Розпорядженням Львівської обласної державної адміністрації затверджено розмір місячної компенсації на одного пільговика для оплати за проїзд у громадському автомобільному транспорті. Із 1 червня 2018 року за проїзд в автобусах платять усі пасажири", – йдеться у повідомленні Асоціації перевізників Львівщини.

Як зазначають у Асоціації перевізників області, категорії громадян, для яких передбачена монетизація пільг, отримують компенсацію за проїзд в управліннях соціального захисту відповідно до місця проживання.

"Велике прохання до усіх пасажирів: не входити в конфлікт з водіями. Водій виконує розпорядження керівництва, яке базується на законодавчих актах України. Спокій водія – це ваша безпека! За роз’ясненнями щодо монетизації звертатися до органів влади", – зазначають в Асоціації.

Власне, таке рішення прийняли в ході спільного зібрання Львівської обласної організації роботодавців автомобільного транспорту "Укравтотранс-Львів" та Львівського обласного відділення ГО "ВААП".

Нагадаємо, вчора Львівська обласна рада звернулася Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо відновлення фінансування компенсацій за пільговий проїзд. 


Перевозчики планируют с 1 июня внедрить в маршрутках Львовской области платный проезд для всех льготников. Об этом предупреждают в пресс-службе Ассоциации перевозчиков Львовщины. 

К 24 мая 2018 согласно Постановлению КМУ №197 органы местного самоуправления обязаны принять решение о монетизации льгот за транспортные услуги.

Распоряжением Львовской областной государственной администрации утвержден размер месячной компенсации на одного льготника для оплаты за проезд в общественном автомобильном транспорте. С 1 июня 2018 за проезд в автобусах платят все пассажиры ", - говорится в сообщении Ассоциации перевозчиков Львовщины.

Как отмечают в Ассоциации перевозчиков области, категории граждан, для которых предусмотрена монетизация льгот, получают компенсацию за проезд в управлениях социальной защиты в соответствии с места жительства.

"Большая просьба ко всем пассажиров: не входить в конфликт с водителями. Водитель выполняет распоряжение руководства, которое базируется на законодательных актах Украины. Спокойствие водителя - это ваша безопасность! За разъяснениями по монетизации обращаться в органы власти", - отмечают в Ассоциации.

Собственно, такое решение приняли в ходе совместного собрания Львовской областной организации работодателей автомобильного транспорта "Укравтотранс-Львов" и Львовского областного отделения ОО "ВААП".

Напомним, вчера Львовский областной совет обратился Президента Украины, Кабинета Министров Украины и Верховной Рады Украины по восстановлению финансирования компенсаций за льготный проезд.