Упродовж 2019 року у сім’ї громадян влаштували 439 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. При їхньому влаштуванні до сімейних форм виховання дотримується принцип родинного походження. Про це сьогодні, 17 лютого, розповів у межах брифінгу начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Володимир  Лис.

«У нас є позитивне сальдо щодо влаштування дітей і ми і надалі старатимемося зберігати цю динаміку», - наголошує керівник служби.

За його словами, минулоріч в області усиновили 47 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: до 1 року – 10 дітей, 1-2 роки – 9 дітей, 3-5 років – 11 дітей, 6-10 років – 11 дітей, 11-17 років – 6 дітей. З них - 7 дітей, віком 10-17 років,  усиновлені іноземними громадянами, зокрема США, Канади, Італії.

Створено 7 прийомних сімей, в які на виховання та спільне проживання влаштовано 13 дітей-сиріт та дітей,  позбавлених батьківського піклування. Також створено 3 дитячі будинки сімейного типу, в які влаштовано 21 дитину зазначеної категорії.  У функціонуючі дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї влаштовано 24 дитини.

Нагадаємо, що в  області функціонує 36 дитячих будинків сімейного типу та 84 прийомні сім’ї,  в яких виховується та проживають 392 дитини-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Також в області функціонує 3 патронатні сім’ї в яких перебувають 4 дітей.

Зазначимо, що станом на 31 грудня 2019 року,  в межах Програми придбано 24 житлові об’єкти для 44 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа , за рахунок коштів  бюджету м. Львова придбано у власність 9 житлових об’єктів для 9 осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.