чехи, мусор, твердые бытовые отходыСьогодні, 17 січня, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зустрівся з представником чеської компанії SMS CZ s. r. o., яка займається виробництвом обладнання в галузі екології, зокрема для переробки твердих побутових відходів.

У ході обговорення проблематики переробки відходів представник чеської сторони Петр Юрса висловив зацікавленість збудувати на Львівщині сміттєспалювальний завод.

За його словами, фінансування планується залучити з данського інвестиційного фонду. "Ми попередньо розраховуємо на завод, який буде спалювати близько 300 тисяч тонн побутових відходів на рік. Спалювання сміття коштуватиме приблизно 30 – 40 євро за тонну", - повідомив гість.

Під час зустрічі йшлось також про можливість підписання тристороннього договору про наміри між Львівщиною, компанією SMS CZ s.r.o. і данським фондом на фінансування розробки відповідного проекту.


Сегодня, 17 января, председатель Львовской облгосадминистрации Олег Синютка встретился с представителем чешской компании SMS CZ s. r. o., которая занимается производством оборудования в области экологии, в частности для переработки твердых бытовых отходов.

В ходе обсуждения проблематики переработки отходов представитель чешской стороны Петр Юрса выразил заинтересованность построить на Львовщине мусоросжигательный завод.

По его словам, финансирование планируется привлечь из датского инвестиционного фонда. "Мы предварительно рассчитываем на завод, который будет сжигать около 300 тысяч тонн бытовых отходов в год. Сжигание мусора обойдется примерно в 30-40 евро за тонну", - сообщил гость.

Во время встречи речь шла также о возможности подписания трехстороннего договора о намерениях между Львовской областью, компанией SMS CZ s.r.o. и датским фондом на финансирование разработки соответствующего проекта.