Львовгаз, квитанцияУ "Львівгазі" пояснили великі суми в квитанціях львів’ян за газ. Про це VG Львів повідомила прес-служба "Львівгазу". 

Отримавши платіжки за листопад, містяни жахнулися – нова графа "Рекомендований платіж" нарахувала споживачам на тисячі гривень більше від використаного. У "Львівгазі" пояснюють – оплачувати треба лише фактичний борг. Нова графа з’явилася тільки цього місяця. Запровадили її через новий закон "Про житлово-комунальні послуги". А він передбачає, що навіть у разі найменшого порушення термінів платежу нараховується пеня.

"В зв’язку з цим постачальники газу в рахунках для споживачів ввели нову графу – рекомендований платіж на наступний місяць. Сплата рекомендованого платежу дозволить споживачам уникнути боргів за газ, а разом з ними – нарахування пені та штрафів", – кажуть у "Львівгазі".

Рекомендований платіж вираховують для кожного споживача особисто. Для цього враховують прогнозоване споживання газу в наступному місяці.

"Прогнозне споживання газу розраховують, виходячи із середньорічного об’єму споживання, яке множиться на місячну частку (відсоток), встановлену в додатку №1 до Кодексу ГРМ для кожної групи споживання. Що стосується групи споживання, то вона визначається виходячи з того,  які газові прилади встановлені та використовуються. Номер групи зазначений у нижньому лівому куті рахунку на оплату за газ", – пояснили у "Львівгазі".


В "Львовгазе" объяснили большие суммы в квитанциях львовян за газ. Об этом VG Львов сообщила пресс-служба "Львовгаза". 

Получив платежки за ноябрь, горожане ужаснулись - новая графа "Рекомендуемый платеж" насчитала потребителям на тысячи гривен больше использованного. В "Львовгазе" объясняют - оплачивать нужно только фактический долг. Новая графа появилась только в этом месяце. Ввели ее на основании нового закона "О жилищно-коммунальных услугах". А он предусматривает, что даже в случае малейшего нарушения сроков платежа начисляется пеня.

"В связи с этим поставщики газа в счетах для потребителей ввели новую графу - рекомендуемый платеж на следующий месяц. Оплата рекомендованного платежа позволит потребителям избежать долгов за газ, а вместе с ними - начисление пени и штрафов", - говорят в "Львовгазе" .

Рекомендуемый платеж вычисляют для каждого потребителя лично. Для этого учитывают прогнозируемое потребление газа в следующем месяце.

"Прогнозное потребление газа рассчитывают, исходя из среднегодового объема потребления, которое умножается на месячную долю (процент), установленную в приложении №1 в Кодексе ГРМ для каждой группы потребления. Что касается группы потребления, то она определяется исходя из того, какие газовые приборы установлены и используются. Номер группы указан в нижнем левом углу счета на оплату за газ", - пояснили в "Львовгазе".