призывник, армия, отказался, служитьНа Львівщині судили хлопця, якого призвали до строкової служби, але він не з'явився до військомату по повістці. У суді він пояснив, що мав доглядати за хворою матір'ю, оскільки батько зловживає алкоголем. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Хлопець після проходження медичного огляду був визнаний придатним для проходження строкової військової служби та призначений для проходження строкової військової служби за призовом в складі команди № 65/9370 ЧИП. 12 жовтня 2017 року він отримав повістку з вимогою прибути 17 жовтня до Жовківського районного військового комісаріату. Проте до місця призову він не прибув та про причини не прибуття не повідомив.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою винуватість у вчиненні інкримінованого йому злочину визнав повністю та пояснив, що не міг піти в армію, оскільки доглядає за хворою матір'ю, так як батько зловживає алкоголем. У вчиненому щиро розкаюється, просить суд його суворо не карати.

Жовківський районний суд Львівської області прийшов до переконання, що обвинуваченого можна виправити без ізоляції від суспільства. Тож, визнавши його винним за ст. 335 КК України і призначивши покарання у вигляді двох років обмеження волі, звільнив від відбування призначеного покарання з випробуванням строком на один рік.


На Львовщине судили парня, которого призвали к срочной службе, но он не явился в военкомат по повестке. В суде он пояснил, что должен был ухаживать за больной матерью, поскольку отец злоупотребляет алкоголем. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Парень после прохождения медицинского осмотра, был признан годным для прохождения срочной военной службы и направлен для прохождения срочной военной службы по призыву в составе команды № 65/9370 ЧИП. 12 октября 2017 года он получил повестку с требованием прибыть 17 октября в Жовковский райвоенкомат. Однако к месту призыва он не прибыл и о причинах неприбытия не сообщил.

В судебном заседании обвиняемый свою виновность в совершении инкриминируемого ему преступления признал полностью и пояснил, что не мог пойти в армию, поскольку ухаживает за больной матерью, так как отец злоупотребляет алкоголем. В содеянном искренне раскаивается, просит суд его строго не наказывать.

Жовковский районный суд Львовской области пришел к убеждению, что обвиняемого можно исправить без изоляции от общества. Поэтому, признав его виновным по ст. 335 УК Украины и назначив наказание в виде двух лет ограничения свободы, освободил от отбывания наказания с испытанием на один год.