Сьогодні на засіданні сесії Львівської міської ради прийнято ухвалу «Про внесення змін до розподілу коштів бюджету розвитку бюджету Львівської міської територіальної громади на 2021 рік».

Директорка департаменту економічного розвитку ЛМР Ірина Кулинич озвучила пропозицію, яка не увійшла у відповідний проєкт ухвали. «Це субвенція з обласного бюджету на придбання лінійного прискорювача з комплексом обладнання для Обласної онкологічної лікарні», - уточнила Ірина Кулинич.

Йдеться про співфінансування на придбання у лізинг такого обладнання.

Міський голова Львова Андрій Садовий наголосив на важливості прийняття цього рішення. «Життя людей – це найцінніше і не завжди є час, аби чекати. Вартість такого обладнання – біля 40 млн грн. Частина Львова у цій закупівлі є невеликою. Це врятує життя десятків людей, це треба робити якнайшвидше – оголошувати закупівлю. Це все контролюють правоохоронні органи, тому тут переживати не треба. Онкоцентр буде обслуговувати лізингові платежі, ми ці кошти передамо в обласний бюджет. Ми сьогодні приймаємо рішення про виділення коштів як співфінансування, я не буду підписувати жодні платежі, поки не буде зрозуміло все про цю закупівлю», - прокоментував мер Львова Андрій Садовий.

Відтак, ухвалу прийняли з зауваженнями: депутати підтримали виділення коштів на закупівлю обладнання для лікарні, однак власне платежі будуть проведені після отримання всієї необхідної інформації про умови співфінансування придбання медичного обладнання.