Львівський регіональний центр з гідрометеорології попереджає про шквали та град на найближчі дні у Львова. За прогнозами синоптиків, по місту Львову 17 вересня гроза. Вранці та вдень значний дощ, шквал 17 – 22 м/с, град. Львівська міська рада просить мешканців та гостей міста зважати на прогнози синоптиків та дотримуватись правил безпечної поведінки під час грози та негоди.

Як повідомляють у Львівському регіональному центрі з гідрометеорології, у зв’язку з проходженням атмосферних фронтів від циклонів (17 вересня з південного заходу, 18 – 19 вересня з північного заходу) та, в подальшому, надходженням арктичної повітряної маси, очікується дощова погода і зниження температури. Такі погодні умови можуть призвести до порушень роботи служб електропостачання, зв’язку, будівельної галузі та до порушення руху автотранспорту на окремих ділянках доріг і вулиць. Інформація буде уточнюватись попередженнями та щоденними прогнозами погоди.

На найближчу добу синоптики прогнозують по місту Львову хмарну погоду з проясненнями. Вночі дощ, вранці та вдень значний дощ. Гроза, вдень град. Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 7 – 12 м/с, вранці та вдень шквал 17 – 22 м/с. Температура вночі 10 – 12° тепла, вдень 17 – 19° тепла.

18 вересня – хмарно з проясненнями. Часом дощі. Вітер західний, 7 – 12 м/с. Температура вночі 7 – 12° тепла, вдень 14 – 19° тепла.

19 вересня – хмарно з проясненнями. Часом дощі. Вітер західний, 7 – 12 м/с. Температура впродовж доби 6 – 11° тепла.

20 – 21 вересня – хмарно з проясненнями. Часом невеликі опади (у вигляді дощу, в горах з мокрим снігом). Вітер північно-західний, 9 – 14 м/с. Температура вночі 1 – 6° тепла, на поверхні ґрунту та місцями в повітрі заморозки 0 – 4°, вдень 7 – 12° тепла.

Львівська міська рада нагадує мешканцям, що цілодобово працює «Гаряча лінія міста» за тел. 15-80, де мешканці можуть залишати оперативну інформацію про надзвичайні ситуації, аби комунальні служби міста могли швидко та якісно усувати недоліки наслідків негоди.