лептоспироз, заболеваниеДо інфекційної лікарні Львова госпіталізували трьох чоловіків з лептоспірозом. Серед хворих – двоє львів’ян і мешканець Жовківського району. Про це повідомляє ZAXID.NET

Двох львів’ян, як повідомила лікар-епідеміолог лікарні Наталія Тімко, госпіталізували 10 і 11 вересня, мешканця Жовківського району – на початку вересня.

За словами Наталії Тімко, львів’янин, що мешкає неподалік проспекту ім. В. Чорновола, повідомив, що під час потопу у Львові (17 серпня), його будинок затопило. Йому довелося відром вичерпувати воду з підвалу. Працював без рукавиць і подряпав руки. Через ці подряпини найвірогідніше і потрапила інфекція.

Інший львів'янин захворів на лептоспіроз, скупавшись у ставку.

Чоловік з Жовківського району розповів медикам, що у його будинку завелися щурі, за якими полював домашній кіт. Він їх ловив і складав на порозі. Господар викидав гризунів у рукавичках, а одного разу зробив це без них. І після цього захворів на лептоспіроз.

Довідка SQ. Лептоспіроз - це гостре інфекційне захворювання людей і тварин, яке спричиняється збудником лептоспірою, і характеризується ураженням печінки, нирок, м'язів і супроводжується хвилеподібною гарячкою.


В инфекционную больницу Львова госпитализированы трое мужчин с лептоспирозом. Среди заболевших - двое львовян и житель Жолковского района. Об этом сообщает ZAXID.NET

Двух львовян, как сообщила врач-эпидемиолог больницы Наталья Тимко, госпитализировали 10 и 11 сентября, жителя Жолковского района - в начале сентября.

По словам Натальи Тимко, львовянин, который живет неподалеку проспекта им. В. Чорновола, сообщил, что во время потопа во Львове (17 августа), его дом затопило. Ему пришлось ведром вычерпывать воду из подвала. Работал без перчаток и поцарапал руки. Из-за этих царапин, скорее всего, и попала инфекция.

Другой львовянин заболел лептоспирозом, искупавшись в пруду.

Мужчина с Жолковского района рассказал медикам, что в его доме завелись крысы, за которыми охотился домашний кот. Он их ловил и оставлял на пороге. Хозяин выбрасывал грызунов в перчатках, а однажды сделал это без них. И после этого заболел лептоспирозом.

Справка SQ. Лептоспироз - это острое инфекционное заболевание людей и животных, вызываемое возбудителем лептоспир, и характеризуется поражением печени, почек, мышц и сопровождается волнообразной лихорадкой.