14 липня, під час чергового засідання Кабінету Міністрів України, було підтримано рішення щодо перерозподілу видатків у сумі понад 393 млн грн між бюджетними програмами передбачених Міністерству енергетики  на 2021 рік у загальному фонді державного бюджету для погашення заборгованості з виплати зарплати українським шахтарям.

Разом з тим, 15 липня ДП «Львіввугілля» отримало кошти від реалізації вугільної продукції, з яких виплатили 14% від фонду зарплати за червень всім працівникам підприємства.

Крім того, на рахунки ДП «Львіввугілля» поступили кошти за бюджетною програмою «Реструктуризація вугільної промисловості», які було скеровано на виплату 37% заробітної плати за червень виключно промисловій групі. Загалом промислово-виробничому персоналу підприємства виплатили 51% зарплати за червень.

Водночас за інформацією з офіційного сайту КМУ, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зауважив, що в Україні офіційно стартує програма зі справедливої трансформації вугільних регіонів. Пілотні проєкти реалізують за підтримки міжнародних партнерів у Червонограді та Мирнограді.