патрульные, нарушенияПрокуратура виявила порушення в роботі патрульних Львова, а також порушення прав громадян, яких помістили до ізолятору тимчасового тримання. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема встановлено, що працівники Управління патрульної поліції у місті Львові, доставляючи правопорушників до районних відділів поліції та здійснюючи фактичне адміністративне затримання осіб, застосовуючи при цьому кайданки, у багатьох випадках, в порушення вимог ст.261 КУпАП, не складали протоколи про адміністративне затримання. Більше того, не завжди такі правопорушники у подальшому притягувалися до адміністративної відповідальності, що може свідчити про безпідставне затримання.

В діяльності патрульних поліцейських м. Львова також мають місце порушення щодо особистого огляду осіб, неповідомлення родичів про місце перебування затриманих за вчинення адміністративних правопорушень. Прокурорами також встановлені факти, коли всупереч вимогам чинного законодавства затриманих утримували в службових приміщеннях районних відділів поліції понад три години.

Виявлено й ряд порушень в ІТТ. Так, супереч ст.ст.9, 12 Закону України “Про попереднє ув’язнення”, згідно з якими взяті під варту, затримані та засуджені мають право на побачення з родичами у спеціально обладнаних кімнатах, лише в 1 із 6 функціонуючих ІТТ наявна кімната для побачень. А в ІТТ №5 (м. Пустомити) та ІТТ № 2 (м. Дрогобич) виявлено факти перебування в камерах в’язнів, які вперше притягувалися до кримінальної відповідальності, з особами, що раніше вже неодноразово відбували покарання в місцях позбавлення волі.

Також у деяких приміщеннях виявлені недоліки технічного стану, освітлення, відсутність аптечки, медикаментів, тощо.

Прокуратура області надала вказівки керівництву ГУ НП у Львівській області та УПП у м. Львові щодо усунення недоліків.


Прокуратура выявила нарушения в работе патрульных Львова, а также нарушения прав граждан, которых поместили в изолятор временного содержания. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Львовской области.

В частности установлено, что сотрудники Управления патрульной полиции во Львове, доставляя правонарушителей в райотделы полиции и осуществляя фактическое административное задержание, применяя при этом наручники, во многих случаях, в нарушение требований ст.261 КУоАП, не составляли протоколы об административном задержании. Более того, не всегда такие правонарушители в дальнейшем привлекались к админответственности, что может свидетельствовать о безосновательном задержании.

Также зафиксированы нарушения при личном досмотре лиц, несообщение родственникам о местонахождении задержанных за совершение административных правонарушений. Прокурорами также установлены факты, когда вопреки требованиям действующего законодательства задержанных удерживали в служебных помещениях райотделов полиции более трех часов.

Выявлены и ряд нарушений в изоляторах временного содержания (ИВС). Так, вопреки ст.ст.9, 12 Закона Украины "О предварительном заключении", согласно которым задержанные и осужденные имеют право на свидания с родственниками в специально оборудованных комнатах, только в 1 из 6 функционирующих ИВС имеется комната для свиданий. А в ИВС №5 (г. Пустомыты) и ИВС № 2 (г. Дрогобыч) выявлены факты пребывания в камерах заключенных, впервые привлекаемых к уголовной ответственности, с лицами, ранее неоднократно отбывавших наказание в местах лишения свободы.

Также в некоторых помещениях обнаружены недостатки технического состояния, освещения, отсутствие аптечки, медикаментов и т.п.

Прокуратура области предоставила указания руководству ГУ ЧП во Львовской области и УПП во Львове по устранению недостатков.