холодильник, бесплатная едаУ Львoві з'явилися холодильники з безкоштовною їжею. У місті встановили два перших холодильники, у яких можна залишити продукти для нужденних, пише "Zaxid.net".

Холодильники знаходяться на вул. Героїв Крут, 3 і у дворі будинку по вул. Володимира Великого, навпроти "Львівського автобусного заводу".

"Ми переняли ініціативу #godobro від киян. Там вже є 20 таких холодильників в різних місцях міста. Перші довго не простояли, їх крали, але на ті самі місця поставили нові, і нужденні часто беруть їжу з них", - зазначив львів'янин Артем.

За його словами, ці холодильники зараз не підключені до мережі електропостачання і використовуються поки як шафи для їжі. "Ми залишаємо там хліб, печиво, продукти, які не дуже швидко псуються. Ми хочемо побачити, що ними користуються. Якщо ці холодильники будуть затребувані, то в подальшому ми плануємо домовитися з якою-небудь мережею супермаркетів, щоб встановити вже підключені до електропостачання холодильники біля магазинів", - сказав він.

Холодильник на вул. Героїв Крут вже намагалися віднести до пункту прийому металобрухту, але за ним стежать мешканці будинку, які не дали цього зробити.

Нагадаємо, в Києві перші холодильники в рамках акції #godobro з'явилися в грудні.


Во Львoве появились холодильники с бесплатной едой. В городе установили два первых холодильника, в которох можно оставить продукты для нуждающихся, пишет "Zaxid.net".

Холодильники находятся на ул. Героев Крут, 3 и во дворе домов по ул. Владимира Великого, напротив "Львовского автобусного завода".

"Мы перенялы инициативу #godobro от киевлян. Там уже есть 20 таких холодильников в разных местах города. Первые долго не простояли, их воровали, но на то же места поставили новые, и нуждающиеся часто берут пищу из них", - Отметил львовянин Артем.

По его словам, эти холодильники сейчас не подключены к сети электроснабжения и используются пока как шкафы для еды. "Мы оставляем там хлеб, печенье, продукты, которые не очень быстро портятся. Мы хотим увидеть, что ими пользуются. Если эти холодильники будут востребованы, то в дальнейшем мы планируем договориться с какой-нибудь сетью супермаркетов, чтоб установить уже подключенные к электроснабжения холодильники возле магазинов", - сказал он.

Холодильник на ул. Героев Крут уже пытались отнести в пункт приема металлолома, но за ним следят жители дома, которые не дали этого сделать.

Напомним, в Киеве первые холодильники в рамках акции #godobro появились в декабре.