музей природы, финансированиеПрацівники Державного природничого музею у Львові звернулися до уряду з проханням не допустити закриття музею. Про це повідомляє “Львівський портал”

Про це йдеться у відкритому  листі  працівників Державного природознавчого музею НАН України.

“Наш Музей опинився цього року в катастрофічній ситуації – фінансування, яке ми отримали від Президії Національної академії наук України, в половину менше від мінімально необхідного (під цим ми розуміємо зарплату, оплату комунальних послуг та охорони, решта – ми вже давно звикли шукати самі). Зменшення фінансування тривало впродовж останніх 5 років – у 2013 році ми отримали 70 % коштів від запланованих мінімально необхідних, а в 2017 році – лише 55 %. Ані про наукові відрядження, ані про закупівлю необхідного обладнання та реактивів, створення виставок та освітніх програм немає навіть мови“, – йдеться у повідомленні працівників музею.

"Та цього року, наше зменшене на половину фінансування означає одне – півроку Музей не має можливості здійснювати оплату праці, комунальних послуг, послуг охорони… и просто маємо закритись… Ми скерували лист  до керівництва Національної академії наук України та нашої країни, що підписали працівники Музею“, – наголошується у зверненні.


Работники Государственного природоведческого музея во Львове обратились к правительству с просьбой не допустить закрытия музея. Об этом сообщает "Львовский портал"

Об этом говорится в открытом письме работников Государственного природоведческого музея НАН Украины.

"Наш Музей оказался в этом году в катастрофической ситуации - финансирование, которое мы получили от Президиума Национальной академии наук Украины, в половину меньше минимально необходимого (под этим мы понимаем зарплату, оплату коммунальных услуг и охраны, остальные - мы уже давно привыкли искать сами). Уменьшение финансирования продолжалось в течение последних 5 лет - в 2013 году мы получили 70% средств от запланированных минимально необходимых, а в 2017 году - лишь 55%. Ни о научных командировках, ни о закупке необходимого оборудования и реактивов, создании выставок и образовательных программ нет и речи", - говорится в сообщении работников музея.

"Уменьшенное на половину финансирования означает одно - полгода Музей не имеет возможности осуществлять оплату труда, коммунальных услуг, услуг охраны… мы просто должны закрыться... Мы направили письмо руководству Национальной академии наук Украины и нашей страны, его подписали работники Музея", - отмечается в обращении.