полиция, телефон, обманЗа завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину дрогобичанину загрожує до двох років позбавлення волі.  Здавши у ломбарді свій телефон, він звернувся у поліцію із заявою про його крадіжку. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

В Дрогобицький відділ поліції у вересні минулого року звернувся 27-річний місцевий мешканець. Чоловік повідомив, що під час проїзду в маршрутному таксі невідома особа з кишені його куртки викрала мобільний телефон Samsung Galaxy.

Поліцейські відкрили кримінальне провадження та розпочали досудове розслідування, під час якого виявили телефон у одному з ломбардів міста. Також правоохоронці з’ясували, що туди його здав сам "потерпілий", а після цього він пішов у поліцію та написав заяву про крадіжку.

Зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) та ч.1 ст.384 (введення в оману суду або іншого уповноваженого органу) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до двох років позбавлення волі. Досудове розслідування завершено, матеріали скеровані на розгляд суду.


За заведомо ложное сообщение о совершении преступления дрогобичанин грозит до двух лет лишения свободы. Сдав в ломбарде свой телефон, он обратился в полицию с заявлением о его краже. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

В Дрогобычский отдел полиции в сентябре прошлого года обратился 27-летний местный житель. Мужчина сообщил, что во время проезда в маршрутном такси неизвестный из кармана его куртки похитил мобильный телефон Samsung Galaxy.

Полицейские открыли уголовное производство и начали досудебное расследование, в ходе которого обнаружили телефон в одном из ломбардов города. Также правоохранители выяснили, что туда его сдал сам "пострадавший", а после этого он пошел в полицию и написал заявление о краже.

Злоумышленнику сообщено о подозрении в совершении уголовных преступлений, предусмотренных ч.1 ст.383 (заведомо ложное сообщение о совершении преступления) и ч.1 ст.384 (введение в заблуждение суда или иного уполномоченного органа) Уголовного кодекса Украины. Ему грозит до двух лет лишения свободы. Досудебное расследование завершено, материалы направлены на рассмотрение суда.