боец, лечение, детиУчні загальноосвітньої школи міста Львова №3 зібрали 22 тисячі гривень на лікування для українського захисника Сергія Науменка. Школярі завітали до бійця прямо в лікувальну палату ВМКЦ Західного регіону. Про це повідомляє регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

Разом з багатьма теплими словами вони передали Сергію запашний галицький каравай та близько 22 тисяч гривень, які учні школи зібрали для того, щоб вилікувати захисника України.

"Вже близько десяти років поспіль, раз на рік, в нашій школі відбувається благодійний ярмарок, – розповіла соціальний педагог школи Марія Степанова. – Виник він по ініціативі активістів шкільного самоврядування. На ярмарку продаються речі, які діти виготовили разом з батьками. Як правило молодша школа пропонує купити різноманітні солодощі та випічку. А старшокласники більше дають на продаж "хенд-мейду", різноманітних сувенірів та творів зроблених власними руками".

Зазвичай  учні намагаються робити допомогу адресно, адже їм потрібно знати, що їх гроші не просто "розчинились" в якомусь благодійному фонді, а пішли на конкретну справу.  Наприклад минулого року, під час ярмарку діти назбирали понад 10 тисяч гривень. Ці кошти, за рішенням шкільного самоврядування, були передані дошкільному навчальному закладу для дітей з особливими потребами "Півник", що знаходиться в місті Костянтинівка Донецької області. А в цьому році діти вирішили передати гроші на лікування прикутому до інвалідного візка українському воїну.


Ученики общеобразовательной школы города Львова №3 собрали 22 000 гривен на лечение для украинского защитника Сергея Науменко. Школьники посетили бойца прямо в лечебной палате ВМКЦ Западного региона. Об этом сообщает региональный медиа-центр Министерства обороны Украины.

Вместе со многими теплыми словами они передали Сергею душистый галицкий каравай и около 22 тысяч гривен, которые собрали ученики школы.

"Уже около десяти лет подряд, раз в год, в нашей школе происходит благотворительная ярмарка, - рассказала социальный педагог школы Мария Степанова. - Возник он по инициативе активистов школьного самоуправления. На ярмарке продаются вещи, которые дети изготовили вместе с родителями. Как правило, младшая школа предлагает купить различные сладости и выпечку. А старшеклассники больше дают на продажу "хенд-мейд", различные сувениры и произведения, сделанных собственными руками".

Обычно ученики пытаются оказывать помощь адресно, ведь им нужно знать, что их деньги не просто "растворились" в каком-то благотворительном фонде, а пошли на конкретное дело. Например, в прошлом году, во время ярмарки дети собрали более 10000 гривен. Эти средства, по решению школьного самоуправления, были переданы дошкольному учебному заведению для детей с особыми потребностями "Петушок", что находится в городе Константиновка Донецкой области. А в этом году дети решили передать деньги на лечение прикованному к инвалидной коляске украинском воину.