На даний час органом досудового розслідування досліджено обставини загибелі учасника АТО на озері в Красному і прийнято рішення про закриття кримінального провадження. Про це повідомив новопризначений прокурор Радехівської місцевої прокуратури Микола Друзюк на сесії Буської районної ради, інформує "Буське радіо". 

За даними Миколи Друзюка, працівники Радехівської місцевої прокуратури не мали можливості у повній мірі перевірити і надати оцінку законності цього рішення, оскільки на даний час матеріали кримінального провадження витребувано до апарату Слідчого управління ГУ Нацполіції у Львівській області. Коли матеріали кримінального провадження будуть повернуті  до піднаглядного органу досудового розслідування, прокуратур вивчить законність даного рішення і надасть оцінку.

Інше кримінальне провадження з приводу заподіяння легких тілесних ушкоджень, яке мало місце на водному об’єкті у ту ж ніч, коли загинув учасник АТО, ще залишається без прийнятого рішення, але справа теж перебуває у слідчому управління ГУ Нацполіції у Львівській області. На сьогодні з матеріалами справи працівники прокуратури не мають можливості ознайомитись і надати їй правову оцінку. Як тільки матеріали повернуться у район, працівники прокуратури переглянуть її також.

Нагадаємо, вночі 6 вересня на території Красненського ставка виник конфлікт між трьома жителями села Острів та Журатин та шістьма працівниками охорони водного об’єкту. Згідно розповіді одного з потерпілих, рятуючись від побоїв, демобілізований учасник АТО, житель с. Острів, 1983 року народження Олег Ковальчук стрибнув у воду, від тоді його більше ніхто не бачив. 8 вересня о 17:15 тіло загиблого виявили та підняли з води місцеві мешканці.


В настоящее время органом досудебного расследования исследованы обстоятельства гибели участника АТО на озере в Красном и принято решение о закрытии уголовного производства. Об этом сообщил новоназначенный прокурор Радеховской местной прокуратуры Николай Друзюк на сессии Буского районного совета, информирует "Бусское радио". 

По данным Николая Друзюка, работники Радеховской местной прокуратуры не имели возможности в полной мере проверить и дать оценку законности этого решения, поскольку в настоящее время материалы уголовного производства истребованы аппаратом Следственного управления ГУ Нацполиции во Львовской области. Когда материалы уголовного производства будут возвращены в поднадзорный орган досудебного расследования, прокуратуры изучит законность данного решения и дадут оценку.

Другое уголовное производство по поводу причинения легких телесных повреждений, которое имело место на водном объекте в ту же ночь, когда погиб участник АТО, еще остается без принятого решения, но дело тоже находится в следственном управлении ГУ Нацполиции во Львовской области. Сегодня с материалами дела работники прокуратуры не имеют возможности ознакомиться и предоставить ей правовую оценку. Как только материалы вернутся в район, работники прокуратуры пересмотрят его тоже.

Напомним, ночью 6 сентября на территории Красненского ставка возник конфликт между тремя жителями села Остров и Журатин и шестью работниками охраны водного объекта. Согласно рассказу одного из пострадавших, спасаясь от побоев, демобилизованный участник АТО, житель с. Остров, 1983 года рождения Олег Ковальчук прыгнул в воду, с тех пор его больше никто не видел. 8 сентября в 17:15 тело погибшего обнаружили и подняли из воды местные жители.