взятка, женщина, пограничникНа Львівщині жінці, яка за хабар хотіла потрапити за кордон, доведеться сплатити штраф. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Городоцька місцева прокуратура довела вину 36-річної жительки Дніпропетровщини, яка обвинувачувалась у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.369 КК України, – надання неправомірної вигоди службовій особі.

Встановлено, що 29 червня 2019 року вказана особа намагалась оминути заборону виїзду з території України та перетнути МП "Краковець". З цією метою надала 100 доларів США хабара прикордоннику.

В ході досудового розслідування фігурантка повністю визнала свою вину та уклала з прокурором угоду про визнання винуватості. Вироком Яворівського районного суду Львівської області 09.07.2019 затверджено цю угоду та призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 8500 гривень. Предмет неправомірної вигоди конфісковано у дохід держави.

Довідка SQ. Упродовж цього року це третій вирок цієї категорії на Яворівщині.


На Львовщине женщине, которая за взятку хотела попасть за границу, придется заплатить штраф. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Львовской области.

Городокская местная прокуратура доказала вину 36-летней жительницы Днепропетровщины, которая обвинялась в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.1 ст.369 УК Украины, - предоставление неправомерной выгоды должностному лицу.

Установлено, что 29 июня 2019 указанное лицо пыталось обойти запрет выезда с территории Украины и пересечь МП "Краковец". С этой целью женщина предоставила 100 долларов США взятки пограничнику.

В ходе досудебного расследования фигурантка полностью признала свою вину и заключила с прокурором соглашение о признании виновности. Приговором Яворовского районного суда Львовской области 09.07.2019 утверждено это соглашение и назначено наказание в виде штрафа в размере 500 необлагаемых минимумов доходов граждан, что составляет 8500 гривен. Предмет неправомерной выгоды конфискован в доход государства.

Справка SQ. В течение этого года это третий приговор подобной категории на Яворовщине.