выборы, полиция, безопасностьВід сьогодні, 15 липня, на Львівщині поліцейські переведені на посилений варіант несення служби. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Для гарантування вільного волевиявлення громадян під час позачергових виборів до Верховної Ради України, а також для недопущення порушень публічного порядку та виборчого законодавства, правоохоронці Львівщини до завершення кампанії працюватимуть у посиленому режимі.

На Львівщині до охорони публічного порядку, а також оперативного реагування на порушення виборчого законодавства під час виборів Президента України будуть залучені більше п’яти тисяч правоохоронців.

Забезпечувати правопорядок під час виборів спільно з працівниками підрозділів Головного управління Національної поліції у Львівській області будуть поліцейські Управління патрульної поліції Львівщини, військовослужбовці Національної гвардії України, а також офіцери та курсанти Львівського державного університету внутрішніх справ.

У посиленому режимі працює ситуаційний центр, працівники якого забезпечують моніторинг та управління нарядами поліції на місцях, будуть створені додаткові слідчо-оперативні групи для належного реагування на повідомлення про скоєння правопорушень та порушень виборчого законодавства, а також додаткові наряди вибухотехніків та кінологів для реагування на повідомлення про виявлення небезпечних чи підозрілих предметів.

Під час виборів правоохоронці здійснюватимуть цілодобову охорону дванадцяти окружних виборчих комісій на Львівщині, усіх дільничних виборчих комісій, охоронятимуть виборчу документацію, слідкуватимуть за дотриманням публічного порядку поблизу кожної дільниці, а також виконуватимуть усі функції, передбачені чинним законодавством.

Поліцейські закликають мешканців не порушувати виборче законодавство, бути взаємоввічливими та толерантними під час волевиявлення, а також не порушувати публічний порядок. У випадку, якщо ви стали очевидцем скоєння правопорушення, – звертайтесь до правоохоронців або повідомляйте про це на оперативну лінію 102.


С сегодняшнего дня, 15 июля, во Львовской области полицейские переведены на усиленный вариант несения службы. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

Для обеспечения свободного волеизъявления граждан во время внеочередных выборов в Верховную Раду Украины, а также для недопущения нарушений общественного порядка и избирательного законодательства, правоохранители Львовщины до завершения кампании будут работать в усиленном режиме.

На Львовщине к охране общественного порядка, а также оперативному реагированию на нарушения избирательного законодательства во время выборов Президента Украины будут привлечены более пяти тысяч правоохранителей.

Обеспечивать правопорядок во время выборов совместно с работниками подразделений Главного управления Национальной полиции во Львовской области будут полицейские Управления патрульной полиции Львовщины, военнослужащие Национальной гвардии Украины, а также офицеры и курсанты Львовского государственного университета внутренних дел.

В усиленном режиме работает ситуационный центр, работники которого обеспечивают мониторинг и управление нарядами полиции на местах, будут созданы дополнительные следственно-оперативные группы для надлежащего реагирования на сообщения о совершении правонарушений и нарушений избирательного законодательства, а также дополнительные наряды взрывотехников и кинологов для реагирования на сообщения о выявления опасных или подозрительных предметов.

Во время выборов правоохранители будут осуществлять круглосуточную охрану двенадцати окружных избирательных комиссий на Львовщине, всех участковых избирательных комиссий, охранять избирательную документацию, следить за соблюдением общественного порядка возле каждого участка, а также выполнять все функции, предусмотренные действующим законодательством.

Полицейские призывают жителей не нарушать избирательное законодательство, быть взаимовежливыми и толерантными во время волеизъявления, а также не нарушать общественный порядок. В случае, если вы стали очевидцем совершения правонарушения, - обращайтесь в полицию или сообщайте об этом на оперативную линию 102.