Днями, у межах заходу «Україна фантастична», діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти з малозабезпечених та багатодітних родин мали змогу помандрувати визначними місцями та помилуватися краєвидами Тернопільщини. Подорож організувала місія «Центр Опіки Сиріт» ЛА УГКЦ за підтримки управління «Служба у справах дітей» Львівської міської ради.

Впродовж дня діти побували у мальовничому селі Зарваниця, куди щороку тисячі паломників приїжджають на прощу, помолилися біля однієї з найвідомішої в Україні Чудотворної ікони Пресвятої Богородиці. А ще разом з волонтерами «Руки Допомоги» місії «Центр Опіки Сиріт» ЛА УГКЦ, капеланом Центру – дияконом Маркіяном Кузьмичем відвідали Збаразький замок або, як його нині нерідко називають, Старозбаразьку фортецю.

Окрім цього, у самому Тернополі маленькі туристи насолодилися круїзною екскурсією на теплоході.

«Загалом двадцять двоє діток змогли відкрити для себе Україну з нового боку, дізнатися трохи більше про її дивовижну історію, не лише прочитавши, а й побачивши на власні очі. І це й справді є одна з чудових можливостей примножувати любов до рідного краю шляхом занурення в його минуле через такі подорожі», - зазначили в управлінні «Служба у справах дітей» Львівської міської ради.