дезертир, Яворовский районНа Львівщині зловили дезертира, який більше року не з'являвся у своїй військовій частині. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень України.

Як зазначається у матеріалах справи, 26 травня 2014 року обвинувачений був мобілізований Сокальсько-Червоноградським ОРВК Львівської області до військової частині В0111, що знаходиться у с. Вербляни Яворівського району Львівської області. Там він був зарахований на посаду кухаря взводу матеріально технічного забезпечення. Через сім місяців, 8 січня 2015 року без дозволу командира він самовільно залишив розташування військової частини та для подальшого проходження військової служби не повернувся. 15 березня 2016 року його затримали працівники Сокальського відділення поліції.

У суді обвинувачений пояснив, що в нього в цей період важко захворів його брат, який немає інших близьких людей окрім нього, тому він змушений був поїхати додому, щоб допомагати йому.  

На підставі викладеного, Яворівський районний суд Львівської області визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.408 КК України (дезертирство), та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком два роки. Але звільнив від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк один рік.


На Львовщине поймали дезертира, который больше года не появлялся в своей воинской части. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений Украины.

Как отмечается в материалах дела, 26 мая 2014 года обвиняемый был мобилизован Сокальско-Червоноградским ОРВК Львовской области в военную часть В0111, которая находится в с. Вербляны Яворовского района Львовской области. Там он был зачислен на должность повара взвода материально технического обеспечения. Через семь месяцев, 8 января 2015 года без разрешения командира он самовольно покинул расположение воинской части и для дальнейшего прохождения военной службы не вернулся. 15 марта 2016-го его задержали сотрудники Сокольского отделение полиции.

В суде обвиняемый пояснил, что у него в этот период тяжело заболел его брат, у которого нет других близких людей кроме него, поэтому он вынужден был поехать домой, чтобы помогать ему.

На основании изложенного, Яворовский районный суд Львовской области признал обвиняемого  виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.1 ст.408 УК Украины (дезертирство), и назначил наказание в виде лишения свободы сроком два года. Но освободил от отбывания наказания с испытательным сроком один год.