журналист, коррупция, взятка, редакторЛьвівському журналісту, який вимагав гроші за нерозголошення компрометуючих відомостей, суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Нагадаємо, слідчим ГУ НП у Львівській області спільно із оперативними працівниками Управління служби безпеки України у Львівській області 12 червня 2017 року затримано в порядку ст.208 КПК України редактора інформаційного вісника за вимагання неправомірної вигоди в розмірі 500 доларів США.

Останній протягом травня 2017 року, проводячи журналістське розслідування, збирав дані про ремонтні роботи, які велись філією одного з державних підприємств "Львівський облавтодор" та в подальшому, за нерозголошення компрометуючих відомостей про керівника вказаного підприємства вимагав від нього 1 тис доларів США. Після переговорів подобрішав і погодився на зменшення суми до 500 доларів США. При цьому, умовою передачі коштів було перерахування їх на попередньо названий ним номер банківської картки.

14 червня Галицьким районним судом міста Львова йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Наразі редактору повідомлено про підозру за ч.2 ст.189 КК України (вимагання службовою особою з використанням свого службового становища).За вчинення вказаного злочину йому загрожує покарання до 7 років позбавлення волі.


Львовскому журналисту, который требовал деньги за неразглашение компрометирующих сведений, суд избрал меру пресечения в виде круглосуточного домашнего ареста. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Львовской области.

Напомним, следователями ГУ НП в Львовской области совместно с оперативными работниками Управления СБУ Украины в Львовской области 12 июня 2017 года задержан в порядке ст.208 УПК Украины редактор информационного вестника за вымогательство неправомерной выгоды в размере 500 долларов США.

Последний в течение мая 2017 года, проводя журналистское расследование, собирал данные о ремонтных работах, которые велись филиалом одного из государственных предприятий "Львовский облавтодор" и в дальнейшем за неразглашение компрометирующих сведений о руководителе указанного предприятия требовал от него 1 тыс. долларов. После переговоров согласился на уменьшение суммы до 500 долларов. При этом, условием передачи средств было перечисление их на предварительно названный им номер банковской карточки.

14 июня Галицким районным судом Львова ему избрана мера пресечения в виде круглосуточного домашнего ареста. Сейчас редактору сообщено о подозрении по ч.2 ст.189 УК Украины (вымогательство должностным лицом с использованием своего служебного положения) .За совершение указанного преступления ему грозит наказание до 7 лет лишения свободы.