Народный дом, ремонт, чиновник, присвоилНа Львівщині правоохоронці викрили зловмисника, який привласнив 100 тисяч гривень, що мали піти на капітальний ремонт Народного дому. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Працівники управління захисту економіки у Львівській області, слідчі Галицького відділу поліції за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №1 викрили 32 – річного посадовця, який привласнив бюджетні кошти. У відповідності до укладеного договору з підприємством – підрядником робіт, чоловік, будучи матеріально – відповідальною особою, отримав на рахунок гроші для капітального ремонту одного із Народних домів на території Пустомитівського району.

Як встановили правоохоронці, кошти в сумі 105 000 гривень зловмисник привласнив, а в подальшому використав на власні потреби, витративши на придбання товарів та послуг.

Чоловікові повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень за ч.3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене статтями, - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


На Львовщине правоохранители разоблачили злоумышленника, который присвоил 100 000 гривен, которые должны были пойти на капитальный ремонт Народного дома. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

Сотрудники управления защиты экономики во Львовской области, следователи Галицкого отдела полиции по процессуального руководства Львовской местной прокуратуры №1 разоблачили 32 - летнего чиновника, который присвоил бюджетные средства. В соответствии с заключенным договором с предприятием - подрядчиком работ, человек, будучи материально - ответственным лицом, получил на счет деньги для капитального ремонта одного из Народных домов на территории Пустомытовского района.

Как установили правоохранители, средства в сумме 105 000 гривен злоумышленник присвоил, а в дальнейшем использовал на собственные нужды, потратив на приобретение товаров и услуг.

Мужчине сообщено о подозрении в совершении уголовных преступлений по ч.3 ст. 191 (присвоение, растрата имущества или завладение им путем злоупотребления служебным положением) и ч.1 ст.209 (легализация (отмывание) доходов, полученных преступным путем) Уголовного кодекса Украины.

Максимальное наказание, предусмотренное статьями, - лишение свободы на срок от трех до восьми лет с лишением права занимать определенные должности или заниматься определенной деятельностью на срок до трех лет.