АТО, самоволка, судЯворівський районний суд Львівської області амністував учасника АТО, який був призваний за мобілізацією та більш ніж на рік покинув військову частину. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Як свідчать матеріали справи, уродженець с. Гутиська-Турянського Буського району Львівської області був призваний за мобілізацією. 04.04.2016 він самовільно залишив військову частину - польова пошта В2731, яка розташовувалася у с. Дубровиця Яворівського району Львівської області та проводив час на власний розсуд по 20.04.2017 року.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю та пояснив, що покинув частину, оскільки вдома було багато роботи і родина просила його залишитися. Просив застосувати до нього Закон України "Про амністію у 2016 році".

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України, та призначив покарання у виді трьох років позбавлення волі. Проте звільнив від відбування покарання на підставі статті 2 Закону України "Про амністію у 2016 році", оскільки на день набрання чинності Закону він брав участь в АТО, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, отримав статус учасника бойових дій.


Яворовский районный суд Львовской области амнистировал участника АТО, который был призван по мобилизации и более чем на год покинул воинскую часть. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Как свидетельствуют материалы дела, уроженец с. Гутиска-Турянского Бусского района Львовской области был призван по мобилизации. 04.04.2016 он самовольно оставил воинскую часть - полевая почта В2731, которая располагалась в с. Дубровица Яворовского района Львовской области и проводил время по своему усмотрению до 20.04.2017 года.

В судебном заседании обвиняемый свою вину признал полностью и пояснил, что покинул часть, поскольку дома было много работы и семья просила его остаться. Просил применить к нему Закон Украины "Об амнистии в 2016 году".

Суд признал мужчину виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч. 4 ст. 407 УК Украины, и назначил наказание в виде трех лет лишения свободы. Однако освободил от отбывания наказания на основании статьи 2 Закона Украины "Об амнистии в 2016 году", поскольку на день вступления в силу Закона он принимал участие в АТО, находясь непосредственно в районах антитеррористической операции в период ее проведения, получил статус участника боевых действий.