премьер-министр, Алексей Гончарук, ТЭЦ, Новый Роздол, НовояворовскТимчасовий вихід – передати Новояворівську та Новороздольську ТЕЦ Нафтогазу, аби забезпечити опалювальний сезон у цих містах. Таке рішення озвучив на нараді щодо відновлення тепла для Новояворівська та Нового Роздолу прем’єр-міністр Олексій Гончарук, який прибув заради цього учора на Львівщину.

Учора відбулась координаційна нарада щодо відновлення тепла у Новояворівську, яку провів прем’єр-міністр України Олексій Гончарук на території ТЕЦ.

Зокрема, під час спілкування з працівниками ТЕЦ у Новояворівську прем’єр-міністр України наголосив на важливості переведення ТЕЦ у державну власність, погашенні заборгованості з виплати зарплати перед працівниками та відновленні роботи підприємства.

"Ми зараз поговорили з трудовим колективом і запропонували їм такий підхід, що ці об’єкти мають бути передані від цієї приватної компанії державній компанії, яка є стабільною, яка може платити людям нормальну заробітну плату, яка гарантовано не буде допускати прострочень. Нафтогаз залишив тут своїх представників, щоб домовитись з людьми про нові умови роботи. Люди готові приступити до роботи і дати в місто тепло, коли будуть підписані контракти з людьми. Я поставив завдання, щоб це питання було вирішене максимум до вихідних. У Новому Роздолі ситуація ще гірша. Там є ще проблеми з комунікаціями. Мережі не готові до того, щоб давати тепло. Систему потрібно пару днів готувати, навіть якщо ми домовимось з людьми, щоб вони вийшли на роботу. Ми зараз туди їдемо, щоб зрозуміти, що реально там потрібно зробити, щоб люди максимально швидко отримали тепло. У нас є реальні рішення щодо одного та іншого міста. Думаю, що найближчим часом тепло в оселях у цих двох чудових містах Львівської області з’явиться", - заявив прем'єр-міністр.

За його словами, передача ТЕЦ Нафтогазу - це тимчасове рішення, щоб вирішити це питання максимально швидко. Зі слів заступника міського голови Львова Ірини Маруняк, фахівці "Львівтеплоенерго" готові надати технічну допомогу.

Нагадаємо, у Новому Роздолі та Новояворівську виникла загроза зриву опалювального сезону через проблему з теплопостачальним підприємством. Внаслідок ситуації, що склалась, 60000 мешканців цих міст можуть залишитись без теплопостачання взимку.

a6df81d2f3e21fbefd655483bc16bb0b.md.jpg ca2aa022397d41879eb8e4451b95547c.md.jpg 4f5a8f1a7b0b00b016e96cd8a43e0aeb.md.jpg ea121c3b8fe0cdecc7aa4daed8a763af.md.jpg 0a7099e5375d20a3c2ba1d1962436088.md.jpg 70f7bcb85c1c953a5824556f671faf34.md.jpg 45403f235c0725af50ecac82b6379124.md.jpg


Временный выход - передать Новояворовскую и Новороздольскую ТЭЦ Нафтогазу, чтобы обеспечить отопительный сезон в этих местах. Такое решение озвучил на совещании по восстановлению тепла для Новояворовска и Нового Роздола премьер-министр Алексей Гончарук, прибывший ради этого вчера во Львовскую область.

Вчера состоялось координационное совещание по восстановлению тепла в Новояворовске, которую провел премьер-министр Украины Алексей Гончарук на территории ТЭЦ.

В частности, во время общения с работниками ТЭЦ в Новояворовске премьер-министр Украины подчеркнул важность перевода ТЭЦ в государственную собственность, погашении задолженности по выплате зарплаты перед работниками и возобновлении работы предприятия.

"Мы сейчас поговорили с трудовым коллективом и предложили им такой подход, эти объекты должны быть переданы от этой частной компании государственной компании, которая является стабильной, которая может платить людям нормальную заработную плату, которая гарантированно не будет допускать просрочек. Нафтогаз оставил здесь своих представителей, чтобы договориться с людьми о новых условиях работы. Люди готовы приступить к работе и дать в город тепло, когда будут подписаны контракты с людьми. Я поставил задачу, чтобы этот вопрос был решен максимум до выходных. В Новом Раздоле ситуация еще хуже. Там есть еще проблемы с коммуникациями. Сети не готовы к тому, чтобы давать тепло. Систему нужно пару дней готовить, даже если мы договоримся с людьми, чтобы они вышли на работу. Мы сейчас туда едем, чтобы понять, что реально там нужно сделать, чтобы люди максимально быстро получили тепло. У нас есть реальные решения в одном и другом городе. Думаю, что в ближайшее время тепло в домах в этих двух замечательных городах Львовской области появится", - заявил премьер-министр .

По его словам, передача ТЭЦ Нафтогаза - это временное решение, чтобы решить этот вопрос максимально быстро. По словам заместителя городского головы Львова Ирины Маруняк, специалисты "Львовтеплоэнерго" готовы предоставить техническую помощь.

Напомним, в Новом Роздоле и Новояворовске возникла угроза срыва отопительного сезона из-за проблем с теплоснабжающим предприятием. Вследствие сложившейся ситуации, 60000 жителей этих городов могут остаться без теплоснабжения зимой.