Юрий Грибан, АВЕ Львов, арестован, залогСуд арештував директора одного з найбільших перевізників сміття у Львові Юрія Грибана. Йому інкримінують заволодіння чужим майном в особливо великих масштабах. Про це повідомляє ZAXID.NET 

У середу, 14 червня, суд обрав запобіжний захід директору АВE Львів Юрію Грибану – два місяці під вартою або внесення застави 480 тис. грн.

Суд звинувачує Юрія Грибана у заволодінні коштами міського бюджету Львова у особливо великих розмірах. Йдеться про кошти, які місто платить за вивіз і захоронення сміття. Прокуратура вимагала заставу у 10 млн грн, але суддя визначила розмір застави у 480 тис. грн. За інформацією прокуратури Львівської області, директор АВЕ Львів є причетним до заснування фіктивної фірми – ТОВ "Теремор" у Дніпрі, яка мала надавати АВЕ Львів послуги з захоронення сміття. Однак не мала свого полігону і, відповідно, можливості захоронювати відходи. Директором цього підприємства був чоловік, який за 2 тис. грн. погодився зареєструвати на себе фірму.

Юрій Грибан з рішенням суду він не погоджується. Необхідної суми для сплати застави він не має, можливо, проситиме кошти у родичів.

Нагадаємо, у понеділок, 12 червня, під час засідання комісії з надзвичайних ситуацій Юрій Грибан заявив, що компанія тимчасово припиняє вивозити сміття зі Львова. Йдеться приблизно про третину сміттєвих майданчиків на території міста.


Суд арестовал директора одного из крупнейших перевозчиков мусора во Львове Юрия Грибана. Ему инкриминируют завладение чужим имуществом в особо крупных масштабах. Об этом сообщает ZAXID.NET 

В среду, 14 июня, суд избрал меру пресечения директору "АВE Львов" Юрию Грибану - два месяца под стражей или внесение залога 480 тыс. грн.

Суд обвиняет Юрия Грибана в завладении средствами городского бюджета Львова в особо крупных размерах. Речь идет о средствах, которые город платит за вывоз и захоронение мусора. Прокуратура требовала залог в 10 млн грн, но судья определила размер залога в 480 тыс. грн. По информации прокуратуры Львовской области, директор "АВЕ Львов" причастен к учреждению фиктивной фирмы - ООО "Теремор" в Днепре, которая должна предоставлять "АВЕ Львов" услуги по захоронению мусора. Однако не имела своего полигона и, соответственно, возможности захоранивать отходы. Директором этого предприятия был человек, который за 2 тыс. грн. согласился зарегистрировать на себя фирму.

Юрий Грибан с решением суда не согласен. Необходимой суммы для уплаты залога у него нет, возможно, будет просить средства у родственников.

Напомним, в понедельник, 12 июня, на заседании комиссии по чрезвычайным ситуациям Юрий Грибан заявил, что компания временно прекращает вывозить мусор из Львова. Речь идет примерно о трети мусорных площадок на территории города.