взятка, депутат, Дрогобыч, председатель комиссииНа Львівщині судитимуть голову комісії з питань земельних відносин однієї з міських рад, якого викрили у хабарництві. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області під процесуальним керівництвом Дрогобицької місцевої прокуратури та прокуратури області викрили посадовця у хабарництві. Встановлено, що голова комісії з питань земельних відносин, будівництва та архітектури задля власного збагачення організував систему поборів з громадян за вирішення питань щодо виділення земельних ділянок під обслуговування житлового будівництва.

Посадовця викрили у січні цього року під час одержання чергової неправомірної вигоди у розмірі вісім тисяч гривень, які були переказані на вказаний ним банківський рахунок.Прокурор області повідомив зловмиснику про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди) КК України.

Суд відсторонив посадовця від займаної посади, терміном на 2 місяці та обрав для нього міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Обвинувальний акт скеровано на розгляд в суд.

Зловмиснику загрожує покарання - штраф від 750 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років, із спеціальною конфіскацією.


На Львовщине будут судить председателя комиссии по вопросам земельных отношений одного из городских советов, которого разоблачили во взяточничестве. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

Работники Управления защиты экономики во Львовской области под процессуальным руководством Дрогобычской местной прокуратуры и прокуратуры области разоблачили чиновника во взяточничестве. Установлено, что председатель комиссии по вопросам земельных отношений, строительства и архитектуры для собственного обогащения организовал систему поборов с граждан за решение вопросов о выделении земельных участков под обслуживание жилого строительства.

Чиновника уличили в январе этого года во время получения очередной неправомерной выгоды в размере восемь тысяч гривен, которые были переведены на указанный им банковский счет. Прокурор области сообщил злоумышленнику о подозрении в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.2 ст.369-2 (принятия предложения, обещания или получения неправомерной выгоды для себя или третьего лица за влияние на принятие решения лицом, уполномоченным на выполнение функций государства или предложение или обещание оказать влияние за предоставление такой выгоды) УК Украины.

Суд отстранил чиновника от занимаемой должности сроком на 2 месяца и выбрал для него меру пресечения в виде круглосуточного домашнего ареста. Обвинительный акт направлен на рассмотрение в суд.

Злоумышленнику грозит наказание - штраф от 750 до 1500 необлагаемых минимумов доходов граждан или лишение свободы на срок от двух до пяти лет, со специальной конфискацией.