Петр Дыминский, задержание, ДТП, Наталия ТрилаСлідчі Національної полиції, за погодженням з прокурорами, отримали дозвіл суду на розшук і затримання Петра Димінського. Про це повідомляє радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook

За його словами, слідчі Нацполіціі провели величезну роботу, щоб у відсутності Димінського, який покинув Україну, встановити істину - хто ж насправді був в той момент за кермом. Проведено аналіз біологічних залишків на подушці безпеки Mercedes. Проведено обшуки за місцем проживання і роботи Петра Димінського на предмет виявлення залишків його ДНК. Проведено десятки інших експертиз і допитів свідків, які повністю виключили можливість знаходження в момент зіткнення за кермом охоронця Петра Димінського - Андрія Борща.

"І, нарешті, сьогодні стало відомо, що слідчі Національної поліції, за погодженням з прокурорами, отримали дозвіл суду на розшук і затримання Петра Димінського. У цьому немає ніякої політичної або економічної підоснови. Просто за вбивство Наталії Тріли повинен відповісти той, хто його вчинив , а не фунт і не стрілочник", - написав Антон Геращенко.

З охоронця Петра Димінського Андрія Борща, який намагався взяти на себе відповідальність за свого шефа, зняті звинувачення в скоєнні смертельної ДТП. Замість цього йому пред'явлені звинувачення по ст. 396 КК "Приховування злочину".


Следователи Национальной полиции, по согласованию с прокурорами, получили разрешение суда на розыск и задержание Петра Дыминского. Об этом сообщает советник министра внутренних дел Антон Геращенко на своей странице в Facebook.

По его словам, следователи Нацполиции провели огромную работу, чтобы в отсутствии покинувшего Украину Дыминского установить истину - кто же на самом деле был в тот момент за рулём. Проведен анализ биологических остатков на взорвавшейся подушке безопасности Mercedes. Проведены обыски по месту жительства и работы Петра Дыминского на предмет обнаружения остатков его ДНК. Проведены десятки других экспертиз и допросов свидетелей, полностью исключивших возможность нахождения в момент столкновения за рулём охранника Петра Дыминского - Андрея Борща.

"И, наконец, сегодня стало известно, что следователи Национальной полиции, по согласованию с прокурорами, получили разрешение суда на розыск и задержание Петра Дыминского. В этом нет никакой политической или экономической подоплеки. Просто за убийство Натальи Трилы должен ответить тот, кто его совершил, а не фунт и не стрелочник", - написал Антон Геращенко.

С охранника Петра Дыминского Андрея Борща, неудачно пытавшегося взять на себя ответственность за своего шефа, сняты обвинения в совершении смертельного ДТП. Вместо этого ему предъявлены обвинения по ст. 396 УК "Сокрытие преступления".