вокзал, граница, контрольВокзал у Львові готовий до відкриття пункту контролю через держкордон. Про це повідомив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

Залізничний вокзал у Львові повністю готовий до відкриття на його території пункту контролю через державний кордон. Це значно спростить перетин державного кордону як для громадян України, так і для туристів, які подорожують до нашої країни.

Керівник компанії нагадав, що комісія за участю представників Міністерства інфраструктури, Державної фіскальної служби, адміністрації Держприкордонслужби, Львівської ОДА та АТ "Укрзалізниця" вже провела перевірку готовності вокзалу до відкриття зазначеного пункту. Найближчим часом це питання буде ініційоване перед Кабінетом Міністрів України.

"Вже сьогодні Львівський вокзал — один із найбільших хабів у сполученні з Європою. Через цей вокзал поїзди курсують до Польщі, Болгарії, Австрії та Словаччини. У перспективі ми плануємо відновити залізничне сполучення з Німеччиною. Спрощення процедур в’їзду та виїзду сприятиме розвитку туристичного потенціалу нашої країни, зближенню країни з Європейським Союзом та росту ВВП", — зазначив Євген Кравцов.

Нагадаємо, починаючи з грудня 2016 р., відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України, в електропоїздах Інтерсіті+ проводиться експеримент щодо проходження митного контролю під час руху поїздів між станціями Львів і Мостиська ІІ. Завдяки цьому в ході експерименту час перебування в дорозі поїздів Інтерсіті+ сполученням Київ—Львів—Перемишль був скорочений. Це сприяло зростанню попиту на перевезення такими поїздами.


Вокзал во Львове готов к открытию пункта контроля через госграницу. Об этом сообщил председатель правления АО "Укрзализныця" Евгений Кравцов.

Железнодорожный вокзал во Львове полностью готов к открытию на его территории пункта контроля через государственную границу. Это значительно упростит пересечение государственной границы как для граждан Украины, так и для туристов, путешествующих в нашу страну.

Руководитель компании напомнил, что комиссия с участием представителей Министерства инфраструктуры, Государственной фискальной службы, администрации Госпогранслужбы, Львовской ОГА и АО "Укрзализныця" уже провела проверку готовности вокзала до открытия указанного пункта. В ближайшее время этот вопрос будет инициировано перед Кабинетом Министров Украины.

"Уже сегодня Львовский вокзал - один из крупнейших хабов в сочетании с Европой. Из-за этого вокзал поезда курсируют в Польше, Болгарии, Австрии и Словакии. В перспективе мы планируем восстановить железнодорожное сообщение с Германией. Упрощение процедур въезда и выезда будет способствовать развитию туристического потенциала нашей страны, сближению страны с Европейским Союзом и росту ВВП", - отметил Евгений Кравцов.

Напомним, начиная с декабря 2016, согласно распоряжению Кабинета Министров Украины, в электропоездах Интерсити+ проводится эксперимент по прохождению таможенного контроля во время движения поездов между станциями Львов и Мостиска II. Благодаря этому в ходе эксперимента время пребывания в пути поездов Интерсити+ сообщением Киев-Львов-Перемышль был сокращено. Это способствовало росту спроса на перевозки такими поездами.