музей, политзаключенные, дети"Територія Терору" створить Музей малолітніх політичних в’язнів і репресованих. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Меморіальний музей тоталітарних режимів "Територія Терору" відкриє нову філію — Музей малолітніх політичних в’язнів і репресованих. Мерія вже виділила на нього приміщення, а науковці плідно працюють над збором матеріалів для його наповнення.

Нагадаємо, 30 листопада 2017 року відбулося підписання договору про співпрацю між музеєм "Територія Терору" та громадською організацією "Львівське обласне товариство політичних в'язнів і репресованих" щодо спільної діяльності над створенням та функціонуванням Меморіального музею неповнолітніх політичних в'язнів.

На сесії Львівської міської ради проголосували за передачу в оренду Меморіальному музею тоталітарних режимів "Територія Терору" 118,2 кв. м нежитлових приміщень першого поверху на вул. Старій, 13 для облаштування відділу "Музей малолітніх політичних в’язнів і репресованих".

За словами керівників "Території Терору", музей малолітніх політичних в’язнів і репресованих створять, щоб вшанувати пам’ять дітей і підлітків, які протистояли тоталітарній системі, і тих, хто безневинно постраждав і поплатився своїм дитинством, здоров’ям чи життям. На прикладі історій малолітніх політв’язнів і репресованих музей досліджуватиме місце дитини в тоталітарній системі, порівнюватиме нацистський і радянський тоталітаризм у ставленні до неповнолітніх членів суспільства та покаже характерну рису тоталітарної влади — використання дітей як заручників системи, засіб тиску на батьків зокрема, і на все суспільство загалом.

В музеї закликають львів'ян допомогти наповнити цей музей.


"Территория террора" создаст Музей малолетних политических узников и репрессированных. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Мемориальный музей тоталитарных режимов "Территория террора" откроет новый филиал - Музей малолетних политических узников и репрессированных. Мэрия уже выделила на него помещение, а ученые плодотворно работают над сбором материалов для его наполнения.

Напомним, 30 ноября 2017 года состоялось подписание договора о сотрудничестве между музеем "Территория террора" и общественной организацией "Львовское областное общество политических узников и репрессированных" о совместной деятельности по созданию и функционированием Мемориального музея несовершеннолетних политических заключенных.

На сессии Львовского городского совета проголосовали за передачу в аренду Мемориальному музею тоталитарных режимов "Территория террора" 118,2 кв. м нежилых помещений первого этажа на ул. Старой, 13 для обустройства отдела "Музей малолетних политических узников и репрессированных".

По словам руководителей "Территории террора", музей малолетних политических узников и репрессированных создадут, чтобы почтить память детей и подростков, противостояли тоталитарной системе, и тех, кто невинно пострадал и поплатился своим детством, здоровьем или жизнью. На примере историй малолетних политзаключенных и репрессированных музей будет исследовать место ребенка в тоталитарной системе, сравнивать нацистский и советский тоталитаризм в отношении несовершеннолетних членов общества и покажет характерную черту тоталитарной власти - использование детей в качестве заложников системы, средство давления на родителей числе и на все общество в целом.

В музее призывают львовян помочь наполнить этот музей.