суд, граница, взятка, алиментыЗа спробу надання неправомірної вигоди прикордоннику судитимуть жителя Миколаївщини, якому заборонено виїзд за кордон через борг по аліментах. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

За процесуальним керівництвом Червоноградської місцевої прокуратури до Сокальського районного суду скеровано обвинувальний акт стосовно 30-річного мешканця Миколаївської області, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.369 КК України (здійснення пропозиції та надання службовій особі неправомірної вигоди за вчинення такою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища).

Встановлено, що у травні цього року, на міжнародному пункті пропуску "Угринів-Долгобичів", зловмисник надав 100 доларів США неправомірної вигоди інспектору прикордонної служби. За ці кошти хотів, щоб правоохоронець посприяв йому у безперешкодному перетині державного кордону України. Це при тому, що у нього була наявна заборона виїзду у зв’язку із несплатою аліментів. Від хабара інспектор відмовився, натомість – повідомив поліцію.

Тепер за скоєне фігуранту загрожує покарання від 8,5 тисяч гривень штрафу до 4 років позбавлення волі.


За попытку предоставление неправомерной выгоды пограничнику судить жителя Николаевщины, которому запрещен выезд за границу из-за долгов по алиментам. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Львовской области.

Под процессуальным руководством Червоноградской местной прокуратуры в Сокальский районный суд направлено обвинительное заключение в отношении 30-летнего жителя Николаевской области, который обвиняется в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.1 ст.369 УК Украины (осуществление предложения и предоставления должностному лицу неправомерной выгоды за совершение таким лицом в интересах того, кто предлагает, обещает предоставляет такую ​​выгоду, любой действия с использованием служебного положения).

Установлено, что в мае этого года на международном пункте пропуска "Угринов-Долгобычив", злоумышленник предоставил 100 долларов США неправомерной выгоды инспектору пограничной службы. За эти средства хотел, чтобы правоохранитель помог ему в беспрепятственном пересечении государственной границы Украины. Это при том, что у него имеется запрет выезда в связи с неуплатой алиментов. От взятки инспектор отказался, а сообщил в полицию.

Теперь за содеянное фигуранту грозит наказание от 8500 гривен штрафа до 4 лет лишения свободы.