ботулизм, сыворотка, МОЗВ Україну волонтери планують доставити російську сироватку від ботулізму, бо в Україні її немає. Про це повідомляє "Гал-інфо"

За даними видання, яке посилається на головного позаштатного епідеміолога департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Наталію Іванченко, на Львівщині зареєстровані три випадки ботулізму. Між тим сироватки від ботулізму в України немає – МОЗ очікує, що волонтери невдовзі доставлять її з-за кордону, зокрема, йдеться про сироватку російського виробництва.

"На щастя, серед постраждалих немає дітей, це троє дорослих. Одну жінку виписали вже із лікарні, один чоловік у важкому стані перебуває у реанімації, стан третього постраждалого стабільний", - додала Наталія Іванченко.

Нагадаємо, упродовж останнього тижня в країні продовжують реєструватися випадки захворювання на ботулізм, пов’язані з вживанням рибної продукції.


В Украине волонтеры планируют доставить российскую сыворотку от ботулизма, потому что в Украине ее нет. Об этом сообщает "Гал-инфо"

По данным издания, которое ссылается на главного внештатного эпидемиолога департамента здравоохранения Львовской ОГА Наталью Иванченко, на Львовщине зарегистрированы три случая ботулизма. Между тем сыворотки от ботулизма в Украине нет - Минздрав ожидает, что волонтеры вскоре доставят ее из-за рубежа, в частности, говорится о сыворотке российского производства.

"К счастью, среди пострадавших нет детей, это трое взрослых. Одну женщину выписали уже из больницы, один человек в тяжелом состоянии находится в реанимации, состояние третьего пострадавшего стабильное", - добавила Наталья Иванченко.

Напомним, в течение последней недели в стране продолжают регистрироваться случаи заболевания ботулизмом, связанные с употреблением рыбной продукции.