доллары, фальшивка, подделка, ДрогобычВ Дрогобичі покупець розрахувався за мобільний телефон фальшивими доларами. Купюри з ознаками підробки вилучені та скеровані на експертизу. За фактом відкрите кримінальне провадження. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

В Дрогобицький відділ поліції надійшла заява від 22-річного місцевого мешканця. За словами потерпілого, увечері 7 березня він зустрівся з потенційним покупцем мобільного телефону, оголошення про продаж якого раніше розмістив на одному із сайтів в Інтернеті. Чоловік розрахувався за нього п’ятьма 100-доларовими купюрами. Згодом, запідозривши, що банкноти фальшиві, дрогобиччанин звернувся до правоохоронців.

Валютні кошти з ознаками підробки (причому дві купюри мали однакові серію та номер) вилучено та скеровано на експертне дослідження. Працівники поліції встановили особу чоловіка, який ними розрахувався, - 22-річного жителя Івано-Франківської області.

За фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.199 Кримінального кодексу України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Наразі встановлюються обставини події та походження банкнот. Проводиться досудове розслідування.


В Дрогобыче покупатель рассчитался за мобильный телефон фальшивыми долларами. Купюры с признаками подделки изъяты и направлены на экспертизу. По факту открыто уголовное производство. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

В Дрогобычский отдел полиции поступило заявление от 22-летнего местного жителя. По словам потерпевшего, вечером 7 марта он встретился с потенциальным покупателем мобильного телефона, объявление о продаже которого ранее разместил на одном из сайтов в Интернете. Мужчина рассчитался за него пятью 100-долларовыми купюрами. Впоследствии, заподозрив, что банкноты фальшивые, дрогобиччанин обратился к правоохранителям.

Валютные средства с признаками подделки (причем две купюры имели одинаковые серию и номер) изъяты и направлены на экспертное исследование. Работники полиции установили личность мужчины, который ими рассчитался, - 22-летнего жителя Ивано-Франковской области.

По факту открыто уголовное производство по ч.1 ст.199 Уголовного кодекса Украины (изготовление, хранение, приобретение, перевозка, пересылка, ввоз в Украину с целью использования при продаже товаров, сбыта или сбыт поддельных денег, государственных ценных бумаг, билетов государственной лотереи, марок акцизного налога или голографических защитных элементов). Санкция статьи предусматривает наказание в виде лишения свободы на срок от трех до семи лет.

Устанавливаются обстоятельства происшествия и происхождение банкнот. Проводится досудебное расследование.