лекарства, бесплатные, реимбурсацияКабінет міністрів ухвалив рішення про виділення в регіони 500 млн грн.. на програму безкоштовних ліків для хронічно хворих з 1 квітня. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

Кабінет міністрів України у п'ятницю ухвалив постанову "Про затвердження порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань" для забезпечення механізму реімбурсації на ліки проти серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми на місцях.

Відповідно до ухваленого рішення, в регіони будуть направлені 500 млн грн. для того, щоб в кожному регіоні запрацювала програма по безкоштовних ліках за трьома категоріями, зазначив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

На наступне засідання уряду буде внесено увесь пакет необхідних документів для того, щоб  програма реімбурсації почала діяти з 1 квітня, повідомив прем'єр-міністр.


Кабинет Министров принял решение о выделении в регионы 500 млн грн .. на программу бесплатных лекарств для хронически больных с 1 апреля. Об этом сообщает пресс-служба Кабинета министров Украины.

Кабинет Министров Украины в пятницу принял постановление "Об утверждении Порядка и условий предоставления субвенции из государственного бюджета местным бюджетам на возмещение стоимости лекарственных средств для лечения отдельных заболеваний" для обеспечения механизма реимбурсации на лекарства против сердечно-сосудистых заболеваний, сахарного диабета II типа и бронхиальной астмы на местах.

Согласно принятому решению, в регионы будут направлены 500 млн грн для того, чтобы в каждом регионе заработала программа по бесплатным лекарствам по трем категориям, отметил премьер-министр Владимир Гройсман.

На следующее заседание правительства будет внесен весь пакет необходимых документов для того, чтобы программа реимбурсации начала действовать с 1 апреля, сообщил премьер-министр.