Сьогодні у міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова провели ще дві трансплантації: лікарі пересадили серце та печінку. Про це повідомив керівник лікарні Олег Самчук.

«Ще три людини житимуть завдяки трансплантації. У Львові сьогодні пересадили серце і печінку, нирку – у Івано–Франківську. Донор був у Обласній лікарні Івано-Франківська. Це 50-річний чоловік, який помер внаслідок важкої травми голови. Згоду дав його брат, він лікар», - повідомив Олег Самчук, керівник лікарні швидкої медичної допомоги.

Мультиорганний забір команда лікарів лікарні швидкої допомоги Львова та команда Інституту серця МОЗ України виконувала спільно з місцевими лікарями. Одну нирку лікарі допомогли колегам з Івано-Франківська пересадити в їхній лікарні. Її отримав 32-річний львів’янин, який був у «листку очікування». Це перша в Івано-Франківську посмертна трансплантація нирки.

Серце і печінку тим часом повезли до Львова, у лікарню швидкої допомоги. Серце медики пересадили 29-річному чоловікові з Вінниччини. Через ускладнення від коронавірусу його власний орган уже ледь виконував функцію. Печінку отримала 43-річна матір двох дітей із Закарпаття. Операцію лікарі виконували разом з колегами з лікарні «Феофанія».

«Співчуття і подяка родині донора. Швидкого відновлення реципієнтам! Я дякую усім, завдяки кому цієї доби ми змогли врятувати три життя. Особливо керівнику обласної клінічної лікарні Івано-Франківська Остапу Грищуку та медичному директору Андрію Яворському, а також усьому колективу. Вони – справжні професіонали. Лише цього року у нашій лікарні уже виконано 44 трансплантації органів. З них – 6 сердець. І цей показник – результат об’єднання зусиль великої кількості людей і команд, які працюють заради однієї мети – порятунку українців в Україні», - додав Олег Самчук.