банк, суд, клиенты, кражаУ Львові судитимуть працівника банку, який незаконно заволодів коштами клієнтів на понад 280 тис грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

За процесуальним керівництвом Львівської місцевої прокуратури №2 завершено досудове розслідування стосовно львів’янина, який підозрювався у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.2,3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.ч.1,2 ст.361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку), ч.ч. 1,2 ст.200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) КК України.

Встановлено, що працівник банку упродовж листопада 2017 – квітня 2018 року використовував свій електронний підпис та вносив неправдиві відомості у автоматизовану банківську систему для отримання коштів з рахунків 16 клієнтів. Крім цього, чоловік формував та підписував від імені клієнтів банку, проте без їх згоди, заяви на видачу готівки. Таким чином зловмиснику вдалось привласнити 281 тис грн.

Під час досудового розслідування до вказаної особи застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.  Крім цього, з метою відшкодування заподіяної шкоди, на його майно накладено арешт.

Зазначимо, що банк заявив до обвинуваченого позов на суму заподіяних цим злочином збитків.

На даний час кримінальне провадження перебуває на розгляді у Залізничному районному суді м. Львова. Максимальний термін покарання, передбачений санкціями статей, – до 8 років ув’язнення.


Во Львове будут судить сотрудника банка, который незаконно завладел средствами клиентов на более 280 тыс грн. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Львовской области.

Под процессуальным руководством Львовской местной прокуратуры №2 завершено досудебное расследование в отношении львовянина, который подозревался в совершении уголовных преступлений, предусмотренных ч.ч.2,3 ст.191 (присвоение, растрата имущества или завладение им путем злоупотребления служебным положением), ч. ч.1,2 ст.361 (несанкционированное вмешательство в работу электронно-вычислительных машин (компьютеров), автоматизированных систем, компьютерных сетей или сетей электросвязи), ч.ч. 1,2 ст.200 (незаконные действия с документами на перевод, платежными карточками и другими средствами доступа к банковским счетам, электронными деньгами, оборудованием для их изготовления) УК Украины.

Установлено, что работник банка в течение ноября 2017 - апреля 2018 использовал свою электронную подпись и вносил ложные сведения в автоматизированную банковскую систему для получения средств со счетов 16 клиентов. Кроме этого, человек формировал и подписывал от имени клиентов банка, однако без их согласия, заявления на выдачу наличных. Таким образом злоумышленнику удалось присвоить 281 тыс грн.

Во время досудебного расследования к указанному лицу применена мера пресечения в виде домашнего ареста. Кроме этого, в целях возмещения причиненного вреда, на его имущество наложен арест.

Отметим, что банк заявил к обвиняемому иск на сумму нанесенного этим преступлением ущерба.

В настоящее время уголовное производство находится на рассмотрении в Железнодорожном районном суде г. Львов. Максимальный срок наказания, предусмотренный санкциями статей, - до 8 лет заключения.