менингокок, умерла, девочкаМенінгококова інфекція забрала життя трирічної дрогобичанки. Батьки вимагають закрити на карантин садочок, який відвідувала дівчинка. Про це повідомляють "Джерела Трускавця".

Внаслідок менінгококової інфекції у Дрогобичі 7 жовтня померла 3-річна дівчинка. За словами медиків, у дитини діагностували важку форму цієї недуги, яка через добу і призвела до летального випадку. Першою про смерть дівчинки у соціальних мережах повідомила жителька Дрогобича Ірина Католик. Дрогобичанка цікавилася, чому у місті не надали розголосу цій неприємній ситуації та зауважила, що "чимало батьків дитячої установи, яку відвідувала загибла, про цей випадок нічого не знають". Адже хвороба, окрім того, що передається повітряно-капельним шляхом, є доволі підступною – в окремих випадках менінгококова інфекція може розвиватися блискавично та забрати життя дорослого чи дитини  буквально за кілька годин. 

11 жовтня схвильовані батьки  ДНЗ "Калинонька", який відвідувала хвора дівчинка, зібралися на збори. На них прибули представники влади. Скарги від наляканих батьків – чому до сьогодні належним чином не обстежені діти та батьки, які мали контакт із хворою дитиною, та чому дитячу установу не закрили на карантин і не провели дезінфекцію закладу. Представники влади запевняли батьків, що наразі доцільності закривати садок на карантин не має, а за людьми, що контактували із хворою дитиною, – спостерігають.

Така відповідь не задовольнила батьківський колектив, тож на четвер, 12 жовтня, заплановані нові збори, на які мають прибути представники місцевої санепідемстанції. 

Додамо, за 8 місяців цього року на Львівщині зафіксовано 5 випадків захворювання серед дітей на менінгококову інфекцію.


Менингококковая инфекция унесла жизни трехлетней дрогобичанки. Родители требут закрыть на карантин садик, который посещала девочка. Об этом сообщают "Источники Трускавца".

Вследствие менингококковой инфекции в Дрогобыче 7 октября умерли 3-летняя девочка. По словам медиков, у ребенка диагностировали тяжелую форму этого недуга, которая через сутки и привела к летальному исходу. Первой о смерти девочки в социальных сетях сообщила жительница Дрогобыча Ирина Католик. Дрогобичанка интересовалась, почему в городе не предоставили огласке эту неприятную ситуацию и заметила, что "многие родители детского учреждения, которую посещала погибшая, об этом случае ничего не знают". Между тем, болезнь, кроме того, что передается воздушно-капельным путем, довольно коварная - в отдельных случаях менингококковая инфекция может развиваться молниеносно и забрать жизнь взрослого или ребенка буквально за несколько часов.

11 октября взволнованные родители ДОУ "Калинка", который посещала больная девочка, собрались на собрание. На них прибыли представители власти. Родители выдвигали претензии - почему до сих пор должным образом не обследованы дети и родители, которые имели контакт с больным ребенком, и почему детское учреждение не закрыли на карантин и не провели дезинфекцию. Представители власти уверяли родителей, пока целесообразности закрывать сад на карантин нет, а за людьми, которые контактировали с больным ребенком, - наблюдают.

Такой ответ не удовлетворил родительский коллектив, поэтому на четверг, 12 октября, запланированы новые сборы, на которые должны прибыть представители местной санэпидемстанции. 

Добавим, за 8 месяцев этого года на Львовщине зафиксировано 5 случаев заболевания среди детей менингококковой инфекцией.