мальчик, спасМаленький львів’янин врятував товариша на Хмельниччині від утоплення. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 12 вересня, міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з Володимиром Соловйовим — учнем 3-А класу ССЗШ № 45 м. Львова, який у травні цього року врятував свого товариша, що ледь не потонув у ставку на Хмельниччині. Від громади міста мер подякував хлопцю за мужній та героїчний вчинок, вручив йому подяку, а також подарував планшет і книжку С. Плохія "Брама Європи".

Ця пригода трапилася в смт. Ярмолинці на Хмельниччині 28 травня близько 15.00. Хлопець приїхав напередодні у селище на відпочинок до батька. Там він потоваришував з місцевим хлопчиком Вадимом, який запропонував йому вранці піти порибалити на місцевій водоймі. Час від часу батько Володимира телефонував до сина. А о 15.00 телефон хлопчика уже був поза зоною досяжності. Батько, аби впевнитись, що з дітьми все добре, вирішив негайно піти до водойми. Вийшовши на вулицю, він помітив хлопців, які вже поверталися додому. На запитання батька — що трапилось, маленький Володимир розповів, що Вадим після невдалого руху впав у воду та не зміг самостійно вибратись. Маленький герой, не роздумуючи, в одязі та з телефоном стрибнув у воду і врятував

"Дитина могла розгубитись, і товариш міг загинути, а завдяки його вмілим діям, самоорганізації, він зорієнтувався вчасно, що потрібно робити, він не побоявся стрибнути у воду, тому сам вижив і врятував свого товариша. Це заслуговує на найвищу міру похвали", — розповів Віталій Туровцев, начальник сектору зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Львівській області.


Маленький львовянин спас Хмельницкой от утопления. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Сегодня, 12 сентября, городской голова Львова Андрей Садовый встретился с Владимиром Соловьевым - учеником 3-А класса ССЗШ № 45 г. Львова, который в мае этого года спас своего товарища, который чуть не утонул в пруду на Хмельнитчине. От общины города мэр поблагодарил парня за мужественный и героический поступок, вручил ему благодарность, а также подарил планшет и книгу С. Плохия "Врата Европы".

Это происшествие случилось в пгт. Ярмолинцы Хмельницкой области 28 мая около 15.00. Парень приехал накануне в поселок на отдых к отцу. Там он подружился с местным мальчиком Вадимом, который предложил ему утром пойти порыбачить на местном водоеме. Время от времени отец Владимира звонил сыну. А в 15.00 телефон мальчика уже был вне зоны досягаемости. Отец, чтобы убедиться, что с детьми все хорошо, немедленно пошел к водоему. Выйдя на улицу, он заметил ребят, которые уже возвращались домой. На вопрос отца - что случилось, маленький Владимир рассказал, что Вадим после неудачного движения упал в воду и не смог самостоятельно выбраться. Маленький герой, не раздумывая, в одежде и с телефоном прыгнул в воду и спас.

"Ребенок мог растеряться, и товарищ мог погибнуть, а благодаря его умелым действиям, самоорганизации, он сориентировался вовремя, что нужно делать, не побоялся прыгнуть в воду, поэтому сам выжил и спас своего товарища. Это заслуживает высшей меры похвалы", - рассказал Виталий Туровцев, начальник сектора по связям со СМИ и работы с общественностью ГУ ГСЧС Украины во Львовской области.