Львовспецкоммунтранс, мусорЛьвівське комунальне підприємство "Львівспецкомунтранс" попереджає про штрафи для тих, хто не має договору на вивіз сміття. Лист – попередження щодо відсутності договору на вивіз сміття опублікований на сайті підприємства. 

"Змушені Вам повідомити, що у  разі відсутності договору на вивіз сміття, Вас може бути  притягнуто до адміністративної відповідальності згідно з ст.152 Кодексу України про адміністративні порушення,  порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу – від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн); громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн.)", - зокрема йдеться у листі.

Відсутність договору на вивезення побутових відходів у фізичної, юридичної особи, підприємця є порушенням Законів "Про відходи", "Про житлово-комунальні послуги", "Про благоустрій населених пунктів" та Правил благоустрою території м. Львів. Тож на підприємстві рекомендують своєчасно звернутися щодо укладання договору на вивіз сміття та не чекати на попередження чи штрафи.


Львовское коммунальное предприятие "Львовспецкоммунтранс" предупреждает о штрафах для тех, кто не имеет договора на вывоз мусора. Письмо-предупреждение об отсутствии договора на вывоз мусора опубликовано на сайте предприятия. 

"Вынуждены Вам сообщить, что в случае отсутствия договора на вывоз мусора, Вас могут привлечь к административной ответственности по ст.152 Кодекса Украины об административных нарушениях, нарушение правил в сфере благоустройства населенных пунктов влечет наложение штрафа - от 20 до 80 необлагаемых минимумов доходов граждан (от 340 до 1360 грн) граждан - субъектов предпринимательской деятельности - от 50 до 100 необлагаемых минимумов доходов граждан (от 850 до 1700 грн.)", - в частности говорится в письме.

Отсутствие договора на вывоз бытовых отходов у физического, юридического лица, предпринимателя является нарушением Законов "Об отходах", "О жилищно-коммунальных услугах", "О благоустройстве населенных пунктов" и Правил благоустройства территории г. Львов. Поэтому на предприятии рекомендуют своевременно обратиться за заключением договора на вывоз мусора и не ждать предупреждения или штрафа.