суд, заминирование, торговый центрУ Львові судили директора підприємства, який заради помсти правоохоронцям подзвонив на "102" та повідомив про замінування ТЦ "Арсен". Суд прийняв до уваги особу "підривника" та звільнив від відбування покарання. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Як зазначається у матеріалах рішення суду, 16 січня 2019 року, приблизно о 17:16, перебуваючи на паркувальній зоні ТЦ "Ашан" у Львові (проспект В.Чорновола, 16-і), директор ТзОВ "Камаяр" здійснив дзвінок з мобільного телефону на лінію екстреного виклику оператора "102" ГУ НП у Львівській області та повідомив завідомо неправдиву інформацію про загрозу вибуху через замінування супермаркету "Арсен" у м.Львові (проспект В.Чорновола, 93) і що вибух відбудеться через півгодини поблизу одного з двох входів у приміщенні зазначеного супермаркету. Це призвело до дезорганізації функціонування супермаркету "Арсен" та безпідставного відволікання сил і засобів спеціальних служб для перевірки вказаного повідомлення.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю та пояснив, що того дня в післяобідній час, коли він перебував  на паркувальній зоні ТЦ "Ашан", невідомий викрав з його сумки 40 000 грн. Виявивши крадіжку, він відразу ж з свого мобільного телефону зателефонував по номеру "102" та просив працівників поліції прибути на місце події. Оскільки працівники поліції не прибували, він впродовж півтори години, знаходячись на паркувальній зоні ТЦ "Ашан", здійснив зі свого телефону ще біля десяти дзвінків на номер "102", однак працівники поліції й надалі не приїхали на місце крадіжки. Будучи обуреним на таке ставлення до себе з боку працівників правоохоронних органів,  він ще раз зателефонував на номер "102" та сказав, що раз вони не приїжджають на крадіжку, то тепер нехай приїжджають на замінування і повідомив, що нібито  заміновано магазин "Арсен". Після цього поїхав до себе додому, куди через деякий час прибули працівники поліції та його затримали. У вчиненому щиро каявся, просив його суворо не карати.   

Призначаючи обвинуваченому покарання, Шевченківський  районний суд  м. Львова врахував, що він вперше притягується до кримінальної відповідальності, у вчиненому щиро покаявся, позитивно характеризується за місцем проживання, має на утриманні троє неповнолітніх дітей, та прийшов до висновку, що його виправлення та перевиховання можливе без ізоляції від суспільства.

Тому 25 березня 2019 року суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.259 КК України, та призначив йому покарання у виді двох років позбавлення волі. Проте звільнив засудженого від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком в один рік.  


Во Львове судили директора предприятия, который ради мести правоохранителям позвонил на "102" и сообщил о заминировании ТЦ "Арсен". Суд принял во внимание личность "подрывника" и освободил от отбывания наказания. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Как отмечается в материалах решения суда, 16 января 2019 года, примерно в 17:16, находясь на парковочной зоне ТЦ "Ашан" во Львове (проспект Черновола, 16А), директор ООО "Камаяр" совершил звонок с мобильного телефона на линию экстренного вызова оператора "102" ГУ НП во Львовской области и сообщил заведомо ложную информацию об угрозе взрыва через заминировании супермаркета "Арсен" в г. Львове (проспект Черновола, 93) и что взрыв произойдет через полчаса вблизи одного из двух входов в помещении указанного супермаркета. Это привело к дезорганизации функционирования супермаркета "Арсен" и безосновательному отвлечению сил и средств специальных служб для проверки указанного сообщения.

В судебном заседании обвиняемый свою вину в совершении уголовного преступления признал полностью и пояснил, что в тот день в послеобеденное время, когда он находился на парковочной зоне ТЦ "Ашан", неизвестный похитил из его сумки 40 000 грн. Обнаружив кражу, он сразу же со своего мобильного телефона позвонил по номеру "102" и просил сотрудников полиции прибыть на место происшествия. Поскольку работники полиции не прибывали, он в течение полутора часов, находясь на парковочной зоне ТЦ "Ашан ", совершил со своего телефона еще около десяти звонков на номер "102", однако работники полиции и в дальнейшем не приехали на место кражи. Будучи возмущенным таким отношением к себе со стороны сотрудников правоохранительных органов, он еще раз позвонил на номер "102" и сказал, что раз они не приезжают на кражу, то теперь пусть приезжают на заминирование и сообщил, что якобы заминирован магазин "Арсен". После этого поехал к себе домой, куда через некоторое время прибыли сотрудники полиции, и был задержан. В содеянном искренне раскаивался, просил его строго не наказывать.

Назначая обвиняемому наказание, Шевченковский районный суд г. Львова учел, что он впервые привлекается к уголовной ответственности, в содеянном искренне раскаялся, положительно характеризуется по месту жительства, имеет на иждивении троих несовершеннолетних детей, и пришел к выводу, что его исправление и перевоспитание возможно без изоляции от общества.

Поэтому 25 марта 2019 года суд признал мужчину виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.1 ст.259 УК Украины, и назначил ему наказание в виде двух лет лишения свободы. Однако освободил осужденного от отбывания наказания с испытательным сроком в один год.