грабители, иностранцы, старики, мошенникиЙмовірних шахраїв, які пограбували літнє подружжя у їхньому домі, патрульні затримали по гарячих слідах. Про це повідомляє Патрульна поліція Львівської області.

Сталося це близько 17 години напередодні. Двоє чоловіків почали наполегливо заходити до квартири, розповідаючи, що вони дбають про стареньких, даруючи їм різноманітні речі. Невідомі почали розкладати принесений посуд, підключати телевізор. 85-річні чоловік та жінка тішилися, що є такі люди, які дбають про пенсіонерів.

Тим часом зловмисники створили довкола себе метушню. Вони попросили принести їм кави чи чаю, коли бабця сказала, що нема, непрохані гості захотіли води. Жінка вийшла з кімнати, і злодії лишилися наодинці з дідом. Непомітно один з них пішов у іншу кімнату, звідки прийшов із сумкою. Мешканка квартири побачила, як невідомий кладе її сумку в коробку з-під телевізору. Жінка почала кричати і намагалася завадити цьому, а зловмисник, штурхнувши її, пішов геть із поплічником і сумкою в коробці. В сумці були 2 тисячі доларів та 20 тисяч гривень і золото. Ці збереження подружжя накопичувало багато років і хотіло залишити у спадок онукові, оскільки їхній син помер.

На сходовій клітці зловмисники перетнулися з сусідом подружжя, який звернув увагу на чужинців. Піднявшись вище, він побачив, що сусідка плаче і кричить, що їх пограбували. Чоловік виглянув у вікно і побачив автомобіль Mercedes, у який сіли зловмисники. Не зволікаючи, він набрав 102. Патрульні 2-го батальну у телефонному режимі почали встановлювати обставини. Автомобіль передали в орієнтування. У ньому попередньо перебували два бородатих іноземці.

Камери Ситуаційного центру та Центру безпеки міста зафіксували транспортний засіб з цими особами в районі Галицького перехрестя. Патрульні зорієнтували колег на трасах. Через 15 хвилин після орієнтування ймовірних зловмисників затримали. Екіпаж помітив згаданий автомобіль на 2 кілометрі Підходу до міста Львова між населеними пунктами Гамаліївка та Дубляни. Його зупинили, і двох чоловіків затримали, одягнувши кайданки. В салоні також перебував неповнолітній хлопець. Усі вони іноземці, які перетнули кордон у лютому цього року, а автомобіль взяли в оренду у Києві.

На місце викликали слідчих. З автомобіля вилучили 8 тисяч доларів, 20 тисяч гривень, телевізор, посуд, кілька телефонів та золото. 22 та 36-річних чоловіків помістили в ізолятор тимчасового тримання, а 16-річного сина одного із чоловіків - в притулок на вулиці Левандівській. Кваліфікація події за ч.2 ст.186 ККУ (Грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб, - карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.)

Поліція закликає дітей та онуків переговорити зі своїми батьками, бабусями та дідусями і розповісти про цю подію, аби вони були обачними. У разі необхідності - не зволікайте та телефонуйте на 102.

98fe2bd0a484aac8ddf4cf955a9f380d.md.jpg fc0f77633980672c58e6c91ffd6f1877.md.jpg ec00fd40af961d51f3c3f3d263eeb576.md.jpg 63319ec41e750320ee609358573f565d.md.jpg cc2e8880e4e52be57f621669f768afda.md.jpg 3f13fa3592794b183adabc0404d5e505.md.jpg


Вероятных мошенников, ограбивших пожилых супругов в их доме, патрульные задержали по горячим следам. Об этом сообщает Патрульная полиция Львовской области.

Произошло это около 17 часов накануне. Двое мужчин начали настойчиво заходить в квартиру, рассказывая, что они заботятся о пожилых, даря им различные вещи. Неизвестные начали раскладывать принесенную посуду, подключать телевизор. 85-летние мужчина и женщина радовались, что есть такие люди, которые заботятся о пенсионерах.

Между тем злоумышленники создали вокруг себя суету. Они попросили принести им кофе или чая, когда бабушка сказала, что у них нет, незваные гости захотели воды. Женщина вышла из комнаты, и воры остались наедине с дедом. Незаметно один из них пошел в другую комнату, откуда пришел с сумкой. Жительница квартиры увидела, как неизвестный кладет ее сумку в коробку из-под телевизора. Женщина начала кричать и пыталась помешать этому, а злоумышленник, толкнув ее, ушел с соратником и сумкой в ​​коробке. В сумке были 2000 долларов и 20000 гривен и золото. Эти сбережения супруги накапливало много лет и хотели оставить в наследство внуку, поскольку их сын умер.

На лестничной клетке злоумышленники пересеклись с соседом супругов, который обратил внимание на чужаков. Поднявшись выше, он увидел, что соседка плачет и кричит, что их ограбили. Мужчина выглянул в окно и увидел автомобиль Mercedes, в который сели злоумышленники. Не медля, он набрал 102. Патрульные 2-го батальная в телефонном режиме начали устанавливать обстоятельства. Автомобиль передали в ориентирование. В нем предварительно находились два бородатых иностранца.

Камеры Ситуационного центра и Центра безопасности города зафиксировали транспортное средство с этими лицами в районе Галицкого перекрестка. Патрульные сориентировали коллег на трассах. Через 15 минут после ориентирования вероятных злоумышленников задержали. Экипаж заметил упомянутый автомобиль на 2 километре Подхода в город Львов между населенными пунктами Гамалеевка и Дубляны. Его остановили, и двух мужчин задержали, надев наручники. В салоне также находился несовершеннолетний парень. Все они иностранцы, которые пересекли границу в феврале этого года, а автомобиль взяли в аренду в Киеве.

На место вызвали следователей. Из автомобиля изъяли 8000 долларов, 20 000 гривен, телевизор, посуду, несколько телефонов и золото. 22 и 36-летних мужчин поместили в изолятор временного содержания, а 16-летнего сына одного из мужчин - в приют на улице Левандовской. Квалификация события по ч.2 ст.186 УК (грабеж, соединенный с насилием, не опасным для жизни или здоровья потерпевшего, или с угрозой применения такого насилия, или совершенный повторно, или по предварительному сговору группой лиц, - наказывается лишением свободы на срок от четырех до шести лет).

Полиция призывает детей и внуков переговорить со своими родителями, бабушками и дедушками и рассказать об этом событии, чтобы они были осторожны. В случае необходимости - не медлите и звоните на 102.