библиотека, адрес, открытиеЦього року в місті відкриють шість бібліотек. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Цього року управління культури планує відкрити 6 бібліотек. Найближчим часом буде відкрито Сенсотеку (вул. Самчука, 22). Проект першої інклюзивної бібліотеки стартував ще у 2015 році на базі філії № 18, силами управління культури, ЦБС для дорослих та ГО "Українські студії", які разом напрацювали концепцію бібліотеки, місією якої є інтегрування людей із вадами зору в суспільство через культурні практики. Відповідно до концепції, був спроектований інтер’єр, згідно з правилами універсального дизайну та потреб людей із вадами зору, також було закуплено спеціалізовану техніку (збільшувач, принтер Брайля тощо).

На вулиці Городоцькій, 285 на базі філії № 17 та колишнього кінотеатру "Арлекіно" буде відкрито "Іннотеку", яка має стати вузловим культурним осередком та точкою тяжіння цілого мікрорайону, відповідаючи на культурні запити мешканців та громад. Двоповерхова будівля буде містити читальні зали, місце для коворкінгу, залу для великих подій лекційного або динамічного типу, зони для воркшопів та майстерок.

На вулиці Стрийська, 79, неподалік автовокзалу (філія № 43), буде відкрито велику Сімейну медіатеку. Тут буде великий лекторій, коворкінг, дитяча зона, кінозал, зона для навчання та тренінгів, експозиційна зона. Це буде універсальний простір широких можливостей для різних соціальних та вікових груп і професійних осередків.

На вул. Шевченка, 230а в історичній будівлі відновлюють бібліотеку-філію № 31. Після завершення реконструкції вона отримає багато додаткового простору на першому поверсі, а також на створеній мансарді. Варто зауважити, що ця бібліотека має велике подвір’я, де будуть проводити події просто неба.

Бібліотека-філія № 25 відкриється за адресою пр. Червоної Калини, 58, і стане частиною масштабного проекту Lviv Open Lab — простору інноваційної освіти з лекторієм, бібліотекою, фізико-хімічною, біотехнологічною та ІоТ лабораторією, медіастудією і майстернею з роботи з деревом. Відвідувачі зможуть майструвати, створювати свої винаходи, проводити експерименти, слухати надихаючі лекції та комфортно читати цікаві книги.

На вулиці Богдана Хмельницького, 175 знаходиться дитяча бібліотека "Під Високим Замком". До кінця року планується відремонтувати історичну будівлю і повністю оновити простір бібліотеки.

У 2019 році буде реалізовано другий етап втілення програми "Електронна бібліотека" — Спільний проект управління культури та Центру Митрополита Андрея Шептицького щодо розвитку бібліотечної справи, автоматизації бібліотечних процесів та створення спільного електронного каталогу для бібліотек Львова.

Довідка SQ. Розвиток міських бібліотек Львова — невід’ємна частина програми "Львів — місто літератури ЮНЕСКО", спрямованої на популяризацію книговидавництва та читання. В рамках цієї програми, разом із Форумом Видавців у 2019 році під час Дитячого форуму відбудуться читацький марафон та модельні уроки. Також на 2019 рік на закупівлю книг в бібліотеки для дорослих закладено 530 000 грн., ще 106 000 грн. — на періодику, на закупівлю книг в дитячі бібліотеки — 470 000 грн, та 94 000 — на періодику. Усього у різних районах Львова працюють 23 бібліотеки для дорослих та 17 бібліотек для дітей.


В этом году в городе откроют шесть библиотек. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

В этом году управление культуры планирует открыть 6 библиотек. В ближайшее время будет а Сенсотека (ул. Самчука, 22). Проект первой инклюзивного библиотеки стартовал еще в 2015 году на базе филиала № 18 силами управления культуры, ЦБС для взрослых и ОО "Украинский студии", которые вместе разработали концепцию библиотеки, миссией которой является интегрирование людей с недостатками зрения в общество через культурные практики. Согласно концепции, был спроектирован интерьер, согласно правилам универсального дизайна и потребностям людей с недостатками зрения, также была закуплена специализированная техника (увеличитель, принтер Брайля и т.д.).

На улице Городоцкой, 285 на базе филиала № 17 и бывшего кинотеатра "Арлекино" будет открыт "Иннотека", которая должна стать узловым культурным центром и точкой притяжения целого микрорайона, отвечая на культурные запросы жителей и громад. Двухэтажное здание будет содержать читальные залы, место для коворкинга, зал для больших событий лекционного или динамического типа, зоны для воркшопов и мастер-классов.

На улице Стрыйская, 79, возле автовокзала (филиал № 43), будет открыта большая Семейная медиатека. Здесь будет большой лекторий, коворкинг, детская зона, кинотеатр, зона для обучения и тренингов, экспозиционная зона. Это будет универсальное пространство широких возможностей для различных социальных и возрастных групп и профессиональных организаций.

На ул. Шевченко, 230А в историческом здании восстанавливают библиотеку-филиал № 31 После завершения реконструкции она получит много дополнительного пространства на первом этаже, а также на созданной мансарде. Стоит заметить, что эта библиотека имеет большой двор, где будут проводить события под открытым небом.

Библиотека-филиал № 25 откроется по адресу пр. Красной Калины, 58, и станет частью масштабного проекта Lviv Open Lab - пространства инновационного образования с лекторием, библиотекой, физико-химической, биотехнологической и ИВТ лабораторией, медиастудией и мастерской по работе с деревом. Посетители смогут мастерить, создавать свои изобретения, проводить эксперименты, слушать вдохновляющие лекции и комфортно читать интересные книги.

На улице Богдана Хмельницкого, 175 находится детская библиотека "В Высоком Замке". До конца года планируется отремонтировать историческое здание и полностью обновить пространство библиотеки.

В 2019 году будет реализован второй этап воплощения программы "Электронная библиотека" - Совместный проект управления культуры и Центра Митрополита Андрея Шептицкого по развитию библиотечного дела, автоматизации библиотечных процессов и созданию общего электронного каталога для библиотек Львова.

Справка SQ. Развитие городских библиотек Львова - неотъемлемая часть программы "Львов - город литературы ЮНЕСКО", направленной на популяризацию книгоиздания и чтения. В рамках этой программы, вместе с Форумом Издателей в 2019 году во время Детского форума состоятся читательский марафон и модельные уроки. Также на 2019 на закупку книг в библиотеки для взрослых заложено 530 000 грн., еще 106 000 грн. - на периодику, на закупку книг в детские библиотеки - 470 000 грн, и 94 000 - на периодику. Всего в разных районах Львова работают 23 библиотеки для взрослых и 17 библиотек для детей.