самоубийство, попытка, патрульные"Зрада коханої", "все набридло", "розійшовся з дівчиною" - за день львівські патрульні відмовили трьох людей від самозгуби. Про це повідомляє Патрульна поліція Львівської області.

Отримані патрульними під час навчання психологічні навики, практично щодня стають в нагоді. Так сталося і напередодні. Потрібні слова у потрібну мить знайшла патрульна 1-го батальйону Олеся Купінська.

Це був перший виклик для її екіпажу близько 8 ранку, а саме звернення інформаційного характеру: "Підозріла особа" на вулиці Опришківській. Патрульні приїхали на місце і тоді почули від чергової залізничної станції про чоловіка, який намагається кинутися під потяг. Інспектори побігли через хащі, адже почули крики. Дорогу їм показувала заявниця. Наближався потяг. За кілька метрів поліцейські побачили, як якийсь чоловік відтягнув іншого від колії, тоді останній побіг на міст аби таки вчинити задумане. Чоловік і слухати не хотів будь-яких відмовлянь. Однак, Олеся не здавалася. Вона шукала підхід і знайшла. З’ясувала причину, пояснила, чому варто жити. 29-річного чоловіка зрадила дружина, і він ніяк не міг це пережити, попри усі спроби. Сержант поліції Купінська переконала його, що заради майбутнього його двох дітей треба бути сильним, адже хто як не він має їх виховати достойними людьми. Чоловік дослухався до слів поліцейської і погодився поїхати до медзакладу.

Вже увечері життя рятували колеги з 2 батальйону. Близько 21 години виклик у Брюховичі. Там 32-річний чоловік розмахував гаком з арматури. Поліцейські Роман Дідух (Roman Didukh) та Назар Клімович (Nazar Klimovych) вмовили його покласти гак на землю. До прибуття патрульних чоловік вже кидався на жінку з цеглиною, однак вона його вгамувала сльозогінним газом. Чоловік хотів покінчити з життям шляхом повішання. Свій вчинок він пояснив тим, що йому все набридло. Назар та Роман поспілкувалися з ним і переконали, що він потребує допомоги спеціалістів. Чоловік погодився поїхати у лікарню для надання йому психологічної допомоги.

Вже через дві години лейтенанти поліції Дідух та Клімович знову отримують виклик про спробу самозгуби. Цього разу поліцейських викликав 33-річний чоловік, який повідомив, що має намір втопитися. Він не хотів казати де перебуває, однак патрульні, маючи неабиякі здібності спілкування в критичних ситуаціях, переконали чоловіка сказати своє місце знаходження. Громадянин погодився зустрітися з патрульними на вулиці Грінченка. Через те, що вони розійшлися з дівчиною, він більше не хотів жити. Поліцейські надали психологічну допомогу чоловікові і передали у руки медиків.

5c702541517c92090722912d893ab355.md.jpg b66fccd4c3216687b3112e8216f792d9.jpg


"Измена любимой", "все надоело", "разошелся с девушкой" - за день львовские патрульные уговорили трех человек от самоубийства. Об этом сообщает Патрульная полиция Львовской области.

Полученные патрульными во время обучения психологические навыки, практически ежедневно становятся в пригоде. Так произошло и накануне. Нужные слова в нужный момент нашла патрульная 1-го батальона Олеся Купинская.

Это был первый вызов для ее экипажа около 8 утра, обращение информационного характера: "Подозрительная личность" на улице Опришкивского. Патрульные приехали на место и тогда услышали от дежурной железнодорожной станции о мужчине, который пытается броситься под поезд. Инспекторы побежали через заросли, ведь услышали крики. Дорогу им показывала заявительница. Приближался поезд. В нескольких метрах полицейские увидели, как какой-то человек оттащил другого от пути, тогда последний побежал на мост, чтобы таки совершить задуманное. Мужчина и слушать не хотел любых уговоров. Однако, Олеся не сдавалась. Она искала подход и нашла. Выяснила причину, объяснила, почему стоит жить. 29-летнего мужчину изменила жена, и он никак не мог это пережить, несмотря на все попытки. Сержант полиции Купинская убедила его, что ради будущего его двоих детей надо быть сильным, ведь кто как не он должен их воспитать достойными людьми. Человек прислушивался к словам полицейского и согласился поехать в медучреждение.

Уже вечером жизни спасали коллеги из 2-го батальона. Около 21 часа вызов в Брюховичи. Там 32-летний мужчина размахивал крюком из арматуры. Полицейские Роман Дидух (Roman Didukh) и Назар Климович (Nazar Klimovych) уговорили его положить крюк на землю. До прибытия патрульных мужчина уже бросался на женщину с кирпичом, однако она его утихомирила слезоточивым газом. Мужчина хотел покончить с жизнью путем повешения. Свой поступок он объяснил тем, что ему все надоело. Назар и Роман пообщались с ним и убедили, что он нуждается в помощи специалистов. Мужчина согласился поехать в больницу для оказания ему психологической помощи.

Уже через 2 часа лейтенанты полиции Дидух и Климович снова получают вызов о попытке самоубийства. На этот раз полицейских вызвал 33-летний мужчина, который сообщил, что намерен утопиться. Он не хотел говорить, где находится, однако патрульные, имея незаурядные способности общения в критических ситуациях, убедили мужчину сказать свое место нахождения. Гражданин согласился встретиться с патрульными на улице Гринченко. Так как они разошлись с девушкой, он больше не хотел жить. Полицейские оказали психологическую помощь мужчине и передали в руки медиков.