Катя Гладий, Червона рутаСтудентка Національно університету "Львівська політехніка" здобула третє місце у фіналі фестивалю "Червона рута", виконав власні пісні. Тепер дівчина мріє випустити власний альбом. Про це повідомляє прес-служба університету.

Студентка першого курсу магістратури Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Катерина Гладій дійшла до фіналу фестивалю "Червона рута" і здобула третє місце в поп-жанрі. У планах солістки – випуск власного альбому авторських пісень "Океан".

Фінал "Червоної рути" тривав у Маріуполі впродовж п’яти днів. Традиційно фестиваль мав чимало змагальних виступів у певних жанрах, переможці яких брали участь у гала-концерті. Катерина Гладій представляла Львівщину як естрадна солістка (відбіркові тури в кожній області відбулися в різний час ще торік), зі Львова на фестиваль їхав також рок-гурт "Графічні Ліли". Передувало поїздці виконання творчого завдання (робота у дистанційній школі майстерності) – потрібно було вивчити й заспівати англійською мовою невідому пісню, записати її на відео й надіслати організаторам. Крім цього, треба було заповнити анкету, де написати, чого очікуєш від заходу, що він тобі дасть. Участь же в самому фестивалі, на відміну від подібних інших заходів, була абсолютно безкоштовною.

Особливості фесту: конкурсант мав співати ті пісні, які вибрав, одна за одною, представляти їх зі сцени сам, а опісля відповідати на запитання журі про те, наприклад, яка музика подобається, щось улюблене заспівати. Перші два конкурсні дні визначали переможців серед естрадників і виконавців народних пісень, два наступних – серед рокерів і любителів акустики. Той, хто потрапив до трійки призерів у кожній виконавській категорії, узяв участь у гала-концерті.

Катерина Гладій виконувала три авторські пісні (власні слова й музика), дві з яких – "Тіні мрій" та "Океан" – представила й на завершальному концерті. У своїй категорії вона отримала третє місце й багато добрих відгуків про власну творчість. Батько Катерини привітав доньку квітами – батальйон, у якому він служить, саме перебував у Маріуполі.

Катерина Гладій (сценічне ім’я – Kate Miracle (з англ. – диво)) планує до кінця наступного року видати альбом, куди ввійде 13 пісень – дві написані англійською мовою, решта – українською.


Студентка Национального университета "Львовская политехника" заняла третье место в финале фестиваля "Червона рута", исполнив песни собственного сочинения. Теперь девушка мечтает выпустить собственный альбом. Об этом сообщает пресс-служба университета.

Студентка первого курса магистратуры Института прикладной математики и фундаментальных наук Екатерина Гладий дошла до финала фестиваля "Червона рута" и заняла третье место в поп-жанре. В планах солистки - выпуск собственного альбома авторских песен "Океан".

Финал "Червоной руты" проходил в Мариуполе в течение пяти дней. Традиционно фестиваль имел немало соревновательных выступлений в определенных жанрах, победители которых принимали участие в гала-концерте. Екатерина Гладий представляла Львовскую область как эстрадная солистка (отборочные туры в каждой области состоялись в разное время еще в прошлом году), из Львова на фестиваль ехал также рок-группа "Графические Лилы". Предшествовало поездке выполнения творческого задания (работа в дистанционной школе мастерства) - нужно было изучить и спеть на английском языке неизвестную песню, записать ее на видео и прислать организаторам. Кроме этого, надо было заполнить анкету, где написать, чего ожидаешь от мероприятия, что он тебе даст. Участие же в самом фестивале, в отличие от подобных других мероприятий, была абсолютно бесплатным.

Особенности фестиваля: конкурсант должен был петь те песни, которые выбрал, одна за другой, представлять их со сцены сам, а потом отвечать на вопросы жюри о том, например, какая музыка нравится, то любимое спеть.

Екатерина Гладий выполняла три авторские песни (собственные слова и музыка), две из которых - "Тени грез" и "Океан" - представила и на заключительном концерте. В своей категории она получила третье место и много хороших отзывов о собственном творчестве. Отец Екатерины поздравил дочь цветами - батальон, в котором он служит, как раз находился в Мариуполе.

Екатерина Гладий (сценическое имя - Kate Miracle (с англ. - чудо)) планирует к концу следующего года издать альбом, куда войдет 13 песен - две написаны на английском языке, остальные - на украинском.