Шота Руставели, петиция, цветы

Петиція з вимогою звільнити тротуар на Шота Руставелі від квітів, яка була зареєстрована в Єдиній системі місцевих петицій три дня тому, набрала вже 208 з 500 необхідних голосів. 

"Тротуар, зупинка транспорту та пішохідний перехід на вулиці Шота Руставелі між вулицями Волоською та Франка вздовж ринку захаращений відрами з квітами, які виставляють продавці, а також підставками під парасольки, що закривають квіти від дощу. Й без того вузький тротуар звужується вдвічі, що робить це місце недоступним для маломобільних груп (людей з інвалідністю на візках, людей з дитячими візками, незрячих) та погано прохідним для пішоходів. На просторі завширшки близько метра товчуться пасажири, пішоходи та покупці, що зупиняються перед відрами з квітами. Люди, що чекають на транспорт на тролейбусній/автобусній зупинці, вимушені виходити на проїжджу частину, ризикуючи життям і здоров’ям і створюючи небезпеку аварій", - зазначає автор петиції Олександр Довженко.

За його словами, раніше фасад ринку був реконструйований, і в ньому облаштували зручні крамниці для квіткарів, які мали звільнити простір для пішоходів, одначе продавці й далі перегороджують прохід пішоходам, створюють тісняву на тротуарі та небезпеку для дорожнього руху.

"Нас дивує неспроможність органів місцевого самоврядування примусити десяток людей дотримуватись законів і правил. Якщо влада безсила у розв’язанні таких елементарних проблем, можливо, на відповідальних посадах не ті люди?" – питає він.


Шота Руставели, петиция, цветыПетиция с требованием освободить тротуар на Шота Руставели от цветов, которая была зарегистрирована в Единой системе местных птицей три дня назад, набрала уже 208 из 500 необходимых голосов

"Тротуар, остановка транспорта и пешеходный переход на улице Шота Руставели между улицами Волошской и Франко вдоль рынка загроможден ведрами с цветами, которые выставляют продавцы, а также подставками под зонтики, закрывают цветы от дождя. И без того узкий тротуар сужается вдвое, что делает это место недоступным для маломобильных групп (людей с инвалидностью на колясках, людей с детскими колясками, незрячих) и плохо проходимым для пешеходов. На пространстве шириной около метра толкутся пассажиры, пешеходы и покупатели, которые останавливаются перед ведрами с цветами. Люди, которые ждут транспорт на троллейбусной/автобусной остановке, вынуждены выходить на проезжую часть, рискуя жизнью и здоровьем и создавая опасность аварий", - отмечает автор петиции Александр Довженко.

По его словам, ранее фасад рынка был реконструирован, и в нем обустроили удобные магазины для цветоводов, которые должны были освободить пространство для пешеходов, однако продавцы и дальше перегораживают проход пешеходам, создают тесноту на тротуаре и опасность для дорожного движения.

"Нас удивляет неспособность органов местного самоуправления заставить десяток людей соблюдать законы и правила. Если власть бессильна в решении таких элементарных проблем, возможно, на ответственных должностях не те люди?" - спрашивает он.