STATUS QUO

Площа Митна у Львові стала переможцем Першої національної премії з ландшафтної архітектури

Два львівські проекти громадського простору стали переможцями Першої національної премії з ландшафтної архітектури та садового дизайну. У номінації «Найкращий реалізований об'єкт громадського простору» у категорії «Площі» золотим дипломом та пам’ятним знаком лауреата І ступеня відзначили проект площі Митної, над яким працювала НВФ «Рутенія».

 

А в номінації «Найкращий реалізований об'єкт громадського простору» у категорії «Сквери, бульвари» переміг «Сквер. Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні».

Нагадаємо, реконструкція площі Митної тривала з 2015-го до 2017 року. Митну не просто відремонтували — її перепланували. Тут замінили всі комунікаційні мережі, відремонтували вхід у підземний перехід, замінили старе бетонне покриття, реконструювали фонтан, висадили нові рослини. У мощення вмонтували майже сто одноватних світильників, які плавно сконцентровуються до входу у Музей Пінзеля, який є домінантою площі.