суд, инспектор, Гоструда, взяткаСлужбовця затримали після отримання тисячі доларів хабара від підприємиці. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, повідомляє ZAXID.NET 

Суддя Галицького районного суду Львова Наталія Зубачик визнала винним Степана Хомика, який, працюючи інспектором Держпраці у Львові, вимагав та отримав 1 тис. доларів хабара від підприємиці. Про це йдеться у вироку суду, який оприлюднили у судовому реєстрі 6 вересня.

Степан Хомик затримали під час отримання хабара 7 травня. Ці гроші він отримав від підприємиці за не притягнення її до адміністративної відповідальності за виявленні під час перевірки порушення. Однак у вироку суду чітко не вказано, які саме порушення виявив інспектор.

Під час засідання суду Степан Хомик визнав свою провину. Суд визнав його винним у вимаганні хабара та призначив йому покарання у вигляді 25,5 тис. грн штрафу з позбавленням права працювати на певних посадах протягом двох років. Додамо, що на момент ухвалення вироку Степан Хомик ніде не працював.

Нагадаємо, що з початку року інспектори Держпраці Львівської області виписали штрафи за неоформлених працівників на території області на понад 10 млн грн. Після підвищення мінімальної зарплати з 1 січня цього року штраф за одного нелегального працівника зріс до 111,7 тис. грн.


Служащего задержали после получения тысячи долларов взятки от предпринимательницы. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений, сообщает ZAXID.NET 

Судья Галицкого районного суда Львова Наталья Зубачик признала виновным Степана Хомика, который, работая инспектором Гоструда во Львове, требовал и получил 1 тыс. лолларов взятки от предпринимательницы. Об этом говорится в приговоре суда, который обнародовали в судебном реестре 6 сентября.

Степана Хомика задержали при получении взятки 7 мая. Эти деньги он получил от предпринимательницы за непривлечение к административной ответственности при обнаружении в ходе проверки нарушения. Однако в приговоре суда четко не указано, какие именно нарушения обнаружил инспектор.

Во время заседания суда Степан Хомик признал свою вину. Суд признал его виновным в вымогательстве взятки и назначил ему наказание в виде 25,5 тыс. грн штрафа с лишением права работать на определенных должностях в течение двух лет. Добавим, что на момент вынесения приговора Степан Хомик нигде не работал.

Напомним, что с начала года инспекторы Гоструда Львовской области выписали штрафы за неоформленных работников на территории области более чем 10 млн грн. После повышения минимальной зарплаты с 1 января этого года штраф за одного нелегального работника вырос до 111,7 тыс. грн.