Иванчук, шахматы, турнир, ТбилисиУ столиці Грузії Тбілісі триває Кубок світу з шахів, за який продовжує боротися багаторічний лідер збірної України львівський гросмейстер Василь Іванчук. Про це повідомляє прес-служба Львівського державного університету фізичної культури.

Українець на своєму шляху прибрав одного із найсильніших російських шахістів сучасності Владіміра Крамніка й пробився до четвертого раунду змагань. Зігравши унічию з Крамніком у першій партії, досвідчений Іванчук переміг суперника у другій – і тепер гратиме у 1/8 фіналу, куди не зміг пробитися навіть діючий чемпіон світу і лідер світового рейтингу норвежець Магнус Карлсен, поступившись китайцю Бу Сянчжі. Також не зміг стримати китайця Ван Хао й українець Юрій Кузубов – нічия у першій партії й поразка – у другій.

Отож, Василь Іванчук залишився єдиним із шести українців, які розпочинали похід за Кубком світу-2017 у Тбілісі.


В столице Грузии Тбилиси продолжается Кубок мира по шахматам, за который продолжает бороться многолетний лидер сборной Украины львовский гроссмейстер Василий Иванчук. Об этом сообщает пресс-служба Львовского государственного университета физической культуры.

Украинец на своем пути убрал одного из сильнейших российских шахматистов современности Владимира Крамника и пробился в четвертый раунд соревнований. Сыграв вничью с Крамником в первой партии, опытный Иванчук победил соперника во второй - и теперь будет играть в 1/8 финала, куда не смог пробиться даже действующий чемпион мира и лидер мирового рейтинга норвежец Магнус Карлсен, уступив китайцу Бу Сянчжи. Также не смог сдержать китайца Ван Хао и украинец Юрий Кузубов - ничья в первой партии и поражение - во второй.

Так, Василий Иванчук остался единственным из шести украинцев, которые начинали поход за Кубком мира-2017 в Тбилиси.