Перед Театром Лесі з’явиться озеленення. Шість вуличних вазонів з кущами, які театр розмістить біля головних входів у будівлю, будуть прикрашати і освіжати вулицю Городоцьку. Цим проєктом театр має за мету зі свого боку долучитися до озеленення міста, а також більше артикулювати на екосвідомості як щодо команди театру, так і щодо його аудиторії.

Проєкт розділено на 3 частини. Спочатку впродовж тижня до паркану на тротуарі біля театру було прикріплено силуети дерев, зроблених шляхом ресайклінгу з використаних дерев’яних матеріалів, з написом: «Тут будуть справжні дерева». Далі на ранок 11 червня запланована висадка кущів вздовж фасаду театру. А після цього буде опубліковано короткий відео-сторітелінг про проєкт.

Ця ініціатива здійснюється в рамках проєкту «Екосвідомий театр», який Театр Лесі Українки реалізує в межах програми мікро-грантів Zero Waste meets Culture in Lviv за підтримки Австрійського бюро кооперації у Львові та Федерального міністерства Австрії з європейських та закордонних справ.