петиция, вилла, реставрацияВ Єдиній системі місцевих петицій зареєстровано прохання негайно реставрувати віллу Леонардо Марконі по вул. Русових, 11. 

За словами авторки петиції Лариси Юшко, будинок знаходиться в критичному стані, і за висновками фахівців прийдешня зима може стати для нього фатальною через численні тріщини фасаду, відсутність гідроізоляції, ріки води в підвалі після кожного дощу, аварійний стан покрівлі та водовідведення.

Вона зазначає, що в травні 2019 року було отримано дозвіл на реставрацію будівлі, що є пам’яткою архітектури і в якій мешкав Леонардо Марконі. Скульптурна група "Інженерія, Архітектура, Механіка" на аттику головного корпусу Львівської політехніки; постать Меркурія у польоті на будівлі Львівської дирекції залізниць; статуї - алегорії чотирьох континентів і барельєф "Св.Георгій" на фасаді готелю "Жорж" у Львові - все це маленька частинка з багатої та неоціненної культурної спадщини, що залишив Марконі для міста, нагадує авторка петиції.

"Група осіб намагається зупинити процес реставрації в незрозумілих, особистих та цинічних цілях. Ми вимагаємо негайно реставрувати будинок, щоб врятувати пам’ятку!" – йдеться у петиції.

Станом на 11 червня петицію підписали 33 особи з 500 необхідних.


В Единой системе местных петиций зарегистрировано просьба немедленно реставрировать виллу Леонардо Маркони по ул. Русовых, 11

По словам автора петиции Ларисы Юшко, дом находится в критическом состоянии, и по выводам специалистов грядущая зима может стать для него роковой из-за многочисленных трещин фасада, отсутствия гидроизоляции, реки воды в подвале после каждого дождя, аварийное состояние кровли и водоотведения.

Она отмечает, что в мае 2019 было получено разрешение на реставрацию здания, являющегося памятником архитектуры и в которой жил Леонардо Маркони. Скульптурная группа "Инженерия, Архитектура, Механика" на аттике главного корпуса Львовской политехники; фигура Меркурия в полете на здании Львовской дирекции железных дорог; статуи - аллегории четырех континентов и барельеф "Св.Георга" на фасаде гостиницы "Жорж" во Львове - все это маленькая частица из богатого и неоценимого культурного наследия, которое оставил Маркони для города, напоминает автор петиции.

"Группа лиц пытается остановить процесс реставрации в непонятных, личных и циничных целях. Мы требуем немедленно реставрировать дом, чтобы спасти памятник!" - говорится в петиции.

По состоянию на 11 июня петицию подписали 33 человека из 500 необходимых.