отравление, свадьбаУ Львівському обласному лабораторному центрі МОЗ України повідомили про стан епідрозслідування спалаху кишкової інфекції у ресторані "Червона рута" у м. Львів.

Станом на 09.00 11.06.2019 року захворіли 45 осіб, з них 5 дітей. В стаціонарах перебуває 40 осіб, з них 5 дітей. Так, у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні - 32 особи,  з них 1 особа виписана на вимогу,  у інфекційному відділенні Новояворівської міської лікарні - 9 осіб, 4 особи на амбулаторному лікуванні.

Усім встановлено діагноз "гостра кишкова інфекція". Стан пацієнтів середньої важкості.

Львівський міський відділ ДУ "ЛОЛЦ МОЗ України" в ході епідрозслідування встановив, що з готової ресторанної продукції захворілі вживали наступне: рибну нарізку з червоної та білої риби, торт печінковий, печінка тушкована з яблуками, рулетики з баклажаном і сиром, салат "Цезар з куркою", шашлик з мангалу, щуку фаршировану, голубці з м’ясом і рисом. Із виробів  домашнього приготування: м’ясну нарізку, кров’янку, фаршировану качку, випічку домашнього приготування із кремом.

"Спільними симптомами захворювання є скарги на високу температуру (39,9о), блювоту, пронос,  загальну слабкість, біль у животі", - зазначила завідувач відділу епіднагляду та моніторингу інфекційних та  паразитарних хвороб ДУ "ЛОЛЦ МОЗ України" Н.П. Лозинська.

Фахівці Львівського міського відділу ДУ "ЛОЛЦ МОЗ України" продовжують епідеміологічне розслідування. Для мікробіологічного дослідження відібрано: 12 взірців кулінарних виробів, 20 змивів на патогенну та умовно патогенну флору та 1 проба міськводопровідної води.  Обстежено 7 осіб персоналу на кишкову групу та патогенний стафілокок. Протиепідемічні заходи тривають.


Во Львовском областном лабораторном центре МЗ Украины сообщили о состоянии эпидрасследования вспышки кишечной инфекции в ресторане "Червона рута" в г. Львов.

По состоянию на 09.00 11.06.2019 года заболели 45 человек, из них 5 детей. В стационарах находится 40 человек, из них 5 детей. Так, в областной инфекционной клинической больнице - 32 человека, из них 1 человек выписан по требованию, в инфекционном отделении Новояворовской городской больницы - 9 человек, 4 человека на амбулаторном лечении.

Всем установлен диагноз "острая кишечная инфекция". Состояние пациентов средней тяжести.

Львовский городской отдел ГУ "ЛОЛЦ МЗ Украины" в ходе эпидрасследования установил, что из готовой ресторанной продукции заболевшие употребляли следующее: рыбную нарезку из красной и белой рыбы, торт печеночный, печень тушеная с яблоками, рулетики с баклажаном и сыром, салат" Цезарь с курицей ", шашлык с мангала, щуку фаршированную, голубцы с мясом и рисом. Из изделий домашнего приготовления: мясную нарезку, кровяную, фаршированную утку, выпечку домашнего приготовления с кремом.

"Общими симптомами заболевания являются жалобы на высокую температуру (39,9), рвоту, понос, общее недомогание, боль в животе", - отметила заведующая отделом эпиднадзора и мониторинга инфекционных и паразитарных болезней ГУ "ЛОЛЦ МЗ Украины" Н.П. Лозинская.

Специалисты Львовского городского отдела ГУ "ЛОЛЦ МЗ Украины" продолжают эпидемиологическое расследование. Для микробиологического исследования отобрано 12 образцов кулинарных изделий, 20 смывов на патогенную и условно патогенную флору и 1 пробу город ской водопроводной воды. Обследовано 7 человек персонала на кишечную группу и патогенный стафилококк. Противоэпидемические мероприятия продолжаются.