суд, дезертир, мобилизованныйНа Львівщині судили львів'янина, якого мобілізували у травні 2014 року та який через два місяці дезертирував. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Львів'янин був призваний за мобілізацією 22 травня 2014 року Личаківсько-Шевченківським-Залізничним ОРВК м. Львова для проходження військової служби за мобілізацією. Проходоив службу у військовій частині польова пошта А0998 на посаді водія 1 автомобільного взводу підвозу боєприпасів роти матеріального забезпечення батальйону матеріально-технічного забезпечення цієї частини.

Проте 21 липня 2014 року він самовільно залишив військову частину А0998, яка знаходилася у м. Яворів та повернувся додому.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчинені кримінального правопорушення визнав повністю, щиро розкаявся та пояснив, що покинув військову частину, оскільки його дружина перебувала у стані вагітності, у неї було погане самопочуття та загроза викидня, у зв'язку з цим він змушений був приділити їй увагу та догляд. Просив суворо не карати.

Яворівський районний суд визнав сімейні обставини тими, що помякшують покарання. Також взяв до уваги те, що обвинувачений не переховувався, жодних дій, щоб уникнути відповідальності, не проводив. Тому, визнавши його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.408 КК України, та призначивши покарання у вигляді позбавлення волі строком два роки, звільнив від відбування призначеного покарання з іспитовим строком на рік.


На Львовщине судили львовянина, которого мобилизовали в мае 2014 и который через два месяца дезертировал. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Львовянин был призван по мобилизации 22 мая 2014 Лычаковское-Шевченковским-Железнодорожным ОРВК м. Львов для прохождения военной службы по мобилизации. Проходоив службу в воинской части полевая почта А0998 в должности водителя 1 автомобильного взвода подвоза боеприпасов роты материального обеспечения батальона материально-технического обеспечения этой части.

Однако 21 июля 2014 он самовольно оставил воинскую часть А0998, которая находилась в г.. Яворов и вернулся домой.

В судебном заседании обвиняемый свою вину в совершении уголовного преступления признал полностью, чистосердечно раскаялся и пояснил, что покинул военную часть, поскольку его жена находилась в состоянии беременности, у нее было плохое самочувствие и угроза выкидыша, в связи с этим он вынужден был уделить ей внимание и уход. Просил строго не наказывать.

Яворивский районный суд признал семейные обстоятельства теми, смягчающие наказание. Также принял во внимание то, что обвиняемый не скрывался, никаких действий, чтобы избежать ответственности, не проводил. Поэтому, признав его виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.1 ст.408 УК Украины, и назначить наказание в виде лишения свободы сроком два года, освободил от отбывания наказания с испытательным сроком на год.